Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Třená bábovka polévaná vínem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
3344 kalorií 2.0g cukrů 145.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Máslo utřeme s cukrem, přidáme oddělené žloutky a vypracujeme robotem hladký krém. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kúrou, a směs po částech vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec do třené hmoty zlehka zapracujte ušlehaný sníh z bílků, a těsto nalijte do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Bábovku pečte při 180°C asi 1 hodinu podle toho jak vám peče trouba. Hlavně hlídejte aby se vám nevysušila. Když máte bábovku upečenou nechte ji vychladit. Ohřejte v hrnku víno a lžící její povrch zvolna polívejte. Nakonec ji hustě posypte moučkovým cukrem.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

28. 08. 2014, Recept navštíven: 1823x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Recept jsme vyzkoušeli, i když těch 7 vajec v dnedšní době tuto bábovku hodně prodražil. Jinak byla výborná
Přidané ingredience: Třrná bábovka polévaná vínem

14. 09. 2014, 16:14

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bábovku jsem jedla u kamarádky a i když je trochu netradiční byla skvělá :)

12. 10. 2014, 10:31

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozja je vyborná

04. 11. 2015, 11:08

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je naozaj vynikajuca

07. 11. 2015, 18:43

planeta
Restaurant_star
skvělá bábovka, používám ale třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

26. 01. 2016, 16:03

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímava ale dobrá babovka

01. 03. 2016, 14:06

Přidat komentář

Facebook komentáře