Třená bábovka polévaná vínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Máslo utřeme s cukrem, přidáme oddělené žloutky a vypracujeme robotem hladký krém. Zvlášť smíchejte mouku s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kúrou, a směs po částech vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec do třené hmoty zlehka zapracujte ušlehaný sníh z bílků, a těsto nalijte do tukem vymazané a kokosem vysypané formy. Bábovku pečte při 180°C asi 1 hodinu podle toho jak vám peče trouba. Hlavně hlídejte aby se vám nevysušila. Když máte bábovku upečenou nechte ji vychladit. Ohřejte v hrnku víno a lžící její povrch zvolna polívejte. Nakonec ji hustě posypte moučkovým cukrem.
Barbora Dvouletá28. 08. 2014
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: Třrná bábovka polévaná vínem
heladon 14. 09. 2014, 16:14

Lucie 12. 10. 2014, 10:31

hanka 04. 11. 2015, 11:08

majka 07. 11. 2015, 18:43

Přidané ingredience: třtinový cukr
planeta 26. 01. 2016, 16:03

Svetlana 01. 03. 2016, 14:06
Alena Jindrová 11. 05. 2022, 00:16