Uzené kostky v zelí

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

268 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Uzené kostky v původním obalu dáme vařit do hrnce, vaříme je nad párou téměř 60 minut. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do skleničky. Nevyléváme jej, můžeme ho na závěr použít na dochucení. Zelí vysypeme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit asi na 30 minut, dle tuhosti i déle. Oloupeme a nakrájíme cibule na drobno, které usmažíme do růžova na lžíci sádla. Oškrábaný brambor nastrouháme na kaši, nebo rozmixujeme se lžící vody. Uvařené měkké zelí zahustíme bramborem a povaříme asi 3 minuty. Na závěr zelí ochutíme cukrem, octem, vmícháme usmaženou cibulku a vařené uzené kostky i se šťávou ze sáčku.
Uzené kostky v zelí podáváme s knedlíkem.

Tip k receptu

Místo uzených kostek můžeme použít obrané maso z uzených žeber.

přidejte na:
JanaB

22. 01. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrůtka, pro chuť bych přidala jedno nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

16. 02. 2014, 08:54

Chybí obrázek
chuťovo velmi dobré jedlo

21. 12. 2016, 13:34

Chybí obrázek
chutný recept

19. 09. 2017, 18:59

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.