Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Uzené kostky v zelí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 30min
Nutriční hodnoty
268 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Uzené kostky v původním obalu dáme vařit do hrnce, vaříme je nad párou téměř 60 minut. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do skleničky. Nevyléváme jej, můžeme ho na závěr použít na dochucení. Zelí vysypeme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit asi na 30 minut, dle tuhosti i déle. Oloupeme a nakrájíme cibule na drobno, které usmažíme do růžova na lžíci sádla. Oškrábaný brambor nastrouháme na kaši, nebo rozmixujeme se lžící vody. Uvařené měkké zelí zahustíme bramborem a povaříme asi 3 minuty. Na závěr zelí ochutíme cukrem, octem, vmícháme usmaženou cibulku a vařené uzené kostky i se šťávou ze sáčku.
Uzené kostky v zelí podáváme s knedlíkem.

Bulb Tip k receptu

Místo uzených kostek můžeme použít obrané maso z uzených žeber.


Přidat na Pinterest
JanaB

22. 01. 2012, Recept navštíven: 2206x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobrůtka, pro chuť bych přidala jedno nastrouhané jablko
Přidané ingredience: jablko

16. 02. 2014, 08:54

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo velmi dobré jedlo

21. 12. 2016, 13:34

Přidat komentář

Facebook komentáře