Uzené kostky v zelí
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 10min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
268
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
10.0g
bílkovin
Příprava
Uzené kostky v původním obalu dáme vařit do hrnce, vaříme je nad párou téměř 60 minut. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák slijeme do skleničky. Nevyléváme jej, můžeme ho na závěr použít na dochucení. Zelí vysypeme do kastrolu, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit asi na 30 minut, dle tuhosti i déle. Oloupeme a nakrájíme cibule na drobno, které usmažíme do růžova na lžíci sádla. Oškrábaný brambor nastrouháme na kaši, nebo rozmixujeme se lžící vody. Uvařené měkké zelí zahustíme bramborem a povaříme asi 3 minuty. Na závěr zelí ochutíme cukrem, octem, vmícháme usmaženou cibulku a vařené uzené kostky i se šťávou ze sáčku.
Uzené kostky v zelí podáváme s knedlíkem.
Tip k receptu
Místo uzených kostek můžeme použít obrané maso z uzených žeber.
JanaB22. 01. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.