Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Valentinský koláč

Valentinský koláč

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3384 kalorií 1.0g cukrů 211.0g tuků 80.0g bílkovin

Příprava

Bílky ušleháme s cukrem krupicí a vytvoříme tuhý sníh. Dále do něj přišleháme žloutky, olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymažeme tukem plech, vysypeme hrubou moukou a nalijeme na něj 2/3 těsta. Do zbylé 1/3 těsta si přimícháme kakao, promícháme a takto obarvené těsto navrstvíme na světlé těsto. Uvaříme si pudink: Do hrníčku si odlijeme trochu mléka, zbytek dáme vařit. Do mléka v hrníčku přisypeme pudinkový prášek a promícháme. Když se mléko vaří, přilijeme obsah v hrníčku do mléka v hrnci, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr a mícháme do zhoustnutí. Poté pudink necháme vychladnout a poté ho vlijeme na těsto. A dáme péct do trouby, pečeme při 180 °C, cca 15-20 minut. Mezitím si připravíme polevu: Zakysanou smetanu ušleháme s vanilkovým a moučkovým cukrem dohladka. Když je těsto upečené, ještě horké ho polijeme touto připravenou polevou a necháme ztuhnout. Poté formičkou můžeme vykrajovat srdíčka, můžeme ozdobit ještě šlehačkou.


Beruska64

08. 01. 2010, Recept navštíven: 3869x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč je vyborný, možno použiť rozne formičky

14. 11. 2016, 20:22

Přidat komentář

Facebook komentáře