Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat.
V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, osolíme a pomalu dusíme doměkka.
Mezitím co se nám kukuřice dusí a maso odpočívá, připravíme si omáčku. V malém rendlíčku rozpustíme druhou lžíci másla a přilijeme smetanu. Jakmile se smetana trochu zahřeje přihodíme tavený sýr a nadrobenou nivu. Pomalu, na mírném ohni vařime a často mícháme, aby se nám dno nepřipálilo.
Na další pánvi (nejlépe teflonové) rozehřejeme kapku oleje a na rozpálenou pánev vložíme maso. Opékáme z každé strany asi 2 minuty a nakonec jej vložíme na 4 minutky do trouby rozpálené na 180°C. Maso se hezky zatáhne a uvnitř zůstane růžové.
Jakmile máme maso hotovo, z kukuřice se odpařila všechna voda a omáčka je krásně hustá a sýr rozpuštěný, můžeme podávat.
06. 02. 2012