Vepřová plec se žampióny
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 15min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
570
kalorií
0.0g
cukrů
1.0g
tuků
4.0g
bílkovin
Příprava
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a dusíme vše do měkka. Přidáme houbové koření, kousek bujónu, dochutíme solí a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Povaříme a nakonec zjemníme smetanou.
Vepřovou plec se žampióny podáváme s houskovým knedlíkem.
JanaB05. 04. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.