Vepřová plec se žampióny

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
1h 15min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

570 kalorií
0.0g cukrů
1.0g tuků
4.0g bílkovin


Příprava

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a dusíme vše do měkka. Přidáme houbové koření, kousek bujónu, dochutíme solí a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. Povaříme a nakonec zjemníme smetanou.

Vepřovou plec se žampióny podáváme s houskovým knedlíkem.

přidejte na:
JanaB

05. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborné jedlo

19. 08. 2016, 10:18

Chybí obrázek
chutný recept

31. 12. 2017, 19:52

Chybí obrázek
chutne pripravené bravčové plecko na šampinonoch

26. 02. 2018, 22:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.