Vepřová roláda s piniemi

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
1h 35min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3312 kalorií
4.0g cukrů
155.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa lehce osolte a opepřete, rozestřete na ně promíchanou náplň. Maso stočte do rolády, spíchněte jehlicemi nebo zavažte provázkem, aby se nerozbalovalo. Troubu předehřejte na 200°C. Roládu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete, posypte i zvenčí trochou tymiánu a vložte na mřížku v pekáči. Po čtvrthodině pečení snižte teplotu o 20°C a pečte za občasného potření olejem ještě asi 45 minut. Maso můžete překrýt alobalem, aby se během pečení nevysušovalo, a odkrýt je až na závěr pečení, aby získalo kůrčičku. Po upečení nechte asi 10 minut v troubě, pak vyjměte, zabalte do alobalu a nechte ještě 10 minut stát. Šťávy se tak v mase daleko lépe rozloží a na výsledku to bude znát.

přidejte na:
Božské_jídlo

19. 11. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jedna z dobrých masových rolád

22. 03. 2016, 20:07

Chybí obrázek
fantastická roláda

29. 03. 2016, 13:23

Chybí obrázek
fantastický recept

26. 06. 2019, 10:59

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.