Vepřová roláda s piniemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa lehce osolte a opepřete, rozestřete na ně promíchanou náplň. Maso stočte do rolády, spíchněte jehlicemi nebo zavažte provázkem, aby se nerozbalovalo. Troubu předehřejte na 200°C. Roládu potřete olivovým olejem, osolte a opepřete, posypte i zvenčí trochou tymiánu a vložte na mřížku v pekáči. Po čtvrthodině pečení snižte teplotu o 20°C a pečte za občasného potření olejem ještě asi 45 minut. Maso můžete překrýt alobalem, aby se během pečení nevysušovalo, a odkrýt je až na závěr pečení, aby získalo kůrčičku. Po upečení nechte asi 10 minut v troubě, pak vyjměte, zabalte do alobalu a nechte ještě 10 minut stát. Šťávy se tak v mase daleko lépe rozloží a na výsledku to bude znát.
Božské_jídlo19. 11. 2012