Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 15min 1h 45min
Nutriční hodnoty
440 kalorií 0.0g cukrů 35.0g tuků 20.0g bílkovin

Příprava

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.
Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu a mícháme, až se Hermelín rozpustí.
Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Místo hermelínu lze použít i jiný, méně výrazný sýr, třeba mozzarellu.


Přidat na Pinterest
Martina F

22. 02. 2013, Recept navštíven: 3474x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jako vše se špenátem,. Dělám to tak i s mletým masem a za pokus to rozhodně stojí, jen dávám jemně mletý špenát.
Přidané ingredience: Výborné,

24. 02. 2013, 19:04

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tyto závitky dělám, ale z kuřecího masa a jí nejprve dám špenát , hermelín a na konec anglickou slaninu. Toto se mě dobře zamotává.

25. 02. 2013, 08:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
závitky plním tým čo mam , a su stale iné

10. 02. 2016, 10:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podla tohto receptu a su to velmi dobre závitky

09. 03. 2016, 10:42

Přidat komentář

Facebook komentáře