Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.
Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu a mícháme, až se Hermelín rozpustí.
Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.
Tip k receptu
Místo hermelínu lze použít i jiný, méně výrazný sýr, třeba mozzarellu.
Martina F22. 02. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Výborné,
Roxana 24. 02. 2013, 19:04

heladon 25. 02. 2013, 08:35

palino 10. 02. 2016, 10:38

majka 09. 03. 2016, 10:42