Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 15min
Celkový čas: 1h 45min , porce

440 kalorií, 0.0g cukrů, 35.0g tuků, 20.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového. Může být i mražený. Na chvíli špenátové listy spaříme horkou vodou, přebytečnou vodu vymačkáme a nasekáme nadrobno) a několik plátků hermelínu. Smotáme do závitků, spícheme párátky a na pánvi s trochou oleje opečeme ze všech stran. Přendáme do pekáče a pečeme asi hodinu do změknutí. Není potřeba podlévat, v mém případě tam bylo dostatek vody.
Slaninu seškvaříme na oleji, přidáme žampiony a podusíme. Pak přisypeme spařený a vymačkaný špenát a ještě chvíli dusíme. Ke konci vaření přidáme zbytek nakrájeného Hermelínu a mícháme, až se Hermelín rozpustí.
Trochu podlijeme vodou, přidáme špetku muškátového květu a můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Místo hermelínu lze použít i jiný, méně výrazný sýr, třeba mozzarellu.

Martina F

22. 02. 2013, Recept navštíven: 2832x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vepřové závitky s chutí Itálie

Vepřové závitky s chutí Itálie

Z masa upravíme 4 větší plátky, které naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme asi 1/2 lží...

Segedínské vepřové závitky

Segedínské vepřové závitky

Krkovičku omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme plátky slaniny, o...

Vepřové závitky s nivou a pivem

Vepřové závitky s nivou a pivem

Maso omyjeme, osušíme, naklepeme natenko, osolíme, opepříme a poklademe plátky šunky a na kousky nakrájenou...

Jarní vepřové závitky

Jarní vepřové závitky

Nejdříve si připravíme náplň: na rozehřátém oleji restujeme žampiony. Asi po třech minutách přihodíme rohlí...

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem

Maso nařízneme a rozklepeme. Osolíme a na každé maso dáme plátek slaniny, trochu špenátu (nejlépe listového...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vepřové závitky plněné špenátem a hermelínem Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...

Thumb

Vařená rýže

Rýži propláchneme a necháme okapat. Rýži vložíme do osolené vody, vaříme bez pokličky na mírnem ohni a sbír...


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jako vše se špenátem,. Dělám to tak i s mletým masem a za pokus to rozhodně stojí, jen dávám jemně mletý špenát.
Přidané ingredience: Výborné,

24. 02. 2013, 19:04

heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tyto závitky dělám, ale z kuřecího masa a jí nejprve dám špenát , hermelín a na konec anglickou slaninu. Toto se mě dobře zamotává.

25. 02. 2013, 08:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
závitky plním tým čo mam , a su stale iné

10. 02. 2016, 10:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podla tohto receptu a su to velmi dobre závitky

09. 03. 2016, 10:42

Přidat komentář

Facebook komentáře