Višňová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Piškotová roláda: Troubu předehřejeme na 170°C. Ze žloutků, 5 lžic vody a moučkového, vanilkového cukrů ušleháme hustý krém. Prosejeme do něj mouku, přidáme kakao a zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíru na plechu asi 15 minut. Upečené překlopíme na pocukrovanou utěrku, opatrně sejmeme pečící papír a pomocí utěrky stočíme do rolády. Necháme vychladnout.
Višňová náplň: 250 ml šťávy z višní dáme vařit. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství studené vody a osladíme. Přidáme višně a necháme vychladit. Smetanu a ztužovač ušleháme. Roládu rozbalíme, začátek potřeme višňovou hmotou, zbytek smetanou a opět stočíme. Celou ještě potřeme smetanou a sypeme strouhanou čokoládou. Zdobíme višněmi.
Tip k receptu
Do višňové náplně můžeme použít 40 ml višňové pálenky.
linkinkatka20. 11. 2009