Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Višňová roláda

Višňová roláda

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 35min
Nutriční hodnoty
1264 kalorií 1.0g cukrů 32.0g tuků 41.0g bílkovin

Příprava

Piškotová roláda: Troubu předehřejeme na 170°C. Ze žloutků, 5 lžic vody a moučkového, vanilkového cukrů ušleháme hustý krém. Prosejeme do něj mouku, přidáme kakao a zlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíru na plechu asi 15 minut. Upečené překlopíme na pocukrovanou utěrku, opatrně sejmeme pečící papír a pomocí utěrky stočíme do rolády. Necháme vychladnout.
Višňová náplň: 250 ml šťávy z višní dáme vařit. Zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství studené vody a osladíme. Přidáme višně a necháme vychladit. Smetanu a ztužovač ušleháme. Roládu rozbalíme, začátek potřeme višňovou hmotou, zbytek smetanou a opět stočíme. Celou ještě potřeme smetanou a sypeme strouhanou čokoládou. Zdobíme višněmi.

Bulb Tip k receptu

Do višňové náplně můžeme použít 40 ml višňové pálenky.


linkinkatka

20. 11. 2009, Recept navštíven: 3427x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
rolada ma vybornu chuť

07. 10. 2016, 19:05

Přidat komentář

Facebook komentáře