Žampiónová polévka s cibulkou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
93
kalorií
0.0g
cukrů
4.0g
tuků
5.0g
bílkovin
Příprava
Očistíme žampiony, mrkev a brambor oškrábeme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky, brambory na malé kostičky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kmín a vaříme se špetkou soli 15 - 20 minut. Oloupeme cibuli, nakrájíme jí na drobno a usmažíme na plátku másla. Jakmile jsou brambory skoro měkké, tak přidáme lžíci jíšky připravené na sádle a polévku chvíli povaříme. Polévku dochutíme bujónem, nebo solí, majoránkou a odstavíme. Žampiónovou polévku nalijeme do talíře a přidáme smaženou cibulku na másle.
Žampiónová polévka s cibulkou se může podávat s pečivem i jako večeře.
30. 01. 2012
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.