Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapečené zelí s uzeným masem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 10min 1h 40min
Nutriční hodnoty
348 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák vylijeme, ale obsah nemačkáme. Zapékací mísu vymažeme osmaženou cibulí, přidáme nakrájenou cibulku, kysané zelí, uzené maso nakrájené na kostky, strouhané brambory, jablko a celé stroužky česneku. Ve 1/4 litru vody rozmícháme lžíci krémžské hořčice a cukr. Zelí zalijeme a vše dobře promícháme. Směs v zapékací míse urovnáme, stlačíme rukou a vložíme do trouby, kde jí volně přikryjeme alobalem. Dáme péct do trouby při 180°C na 30 minut a pak na 30 minut při 200°C.

Bulb Tip k receptu

Uzeného masa může být více, nebo méně.


Přidat na Pinterest
JanaB

24. 11. 2011, Recept navštíven: 3114x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne a je to velmi chutný recept

22. 04. 2016, 09:45

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to chuťovo vyborne jedlo

09. 11. 2016, 20:54

Přidat komentář

Facebook komentáře