Zapečené zelí s uzeným masem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

348 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák vylijeme, ale obsah nemačkáme. Zapékací mísu vymažeme osmaženou cibulí, přidáme nakrájenou cibulku, kysané zelí, uzené maso nakrájené na kostky, strouhané brambory, jablko a celé stroužky česneku. Ve 1/4 litru vody rozmícháme lžíci krémžské hořčice a cukr. Zelí zalijeme a vše dobře promícháme. Směs v zapékací míse urovnáme, stlačíme rukou a vložíme do trouby, kde jí volně přikryjeme alobalem. Dáme péct do trouby při 180°C na 30 minut a pak na 30 minut při 200°C.

Tip k receptu

Uzeného masa může být více, nebo méně.

přidejte na:
JanaB

24. 11. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
robím podobne a je to velmi chutný recept

Svetlana 22. 04. 2016, 09:45

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
je to chuťovo vyborne jedlo

katka16031 09. 11. 2016, 20:54

Přidat komentář