Zapečené zelí s uzeným masem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a usmažíme do růžova na 1 vrchovaté lžíci sádla. Jablko rozkrojíme na 1/4 a odstraníme jádřinec. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemno, jablko na hrubo. Zelenou cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Ze sáčku se zelím odstřihneme růžek a lák vylijeme, ale obsah nemačkáme. Zapékací mísu vymažeme osmaženou cibulí, přidáme nakrájenou cibulku, kysané zelí, uzené maso nakrájené na kostky, strouhané brambory, jablko a celé stroužky česneku. Ve 1/4 litru vody rozmícháme lžíci krémžské hořčice a cukr. Zelí zalijeme a vše dobře promícháme. Směs v zapékací míse urovnáme, stlačíme rukou a vložíme do trouby, kde jí volně přikryjeme alobalem. Dáme péct do trouby při 180°C na 30 minut a pak na 30 minut při 200°C.
Tip k receptu
Uzeného masa může být více, nebo méně.
JanaB24. 11. 2011