Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapékané brambory s česnekem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
844 kalorií 5.0g cukrů 53.0g tuků 22.0g bílkovin

Příprava

Brambory umyjeme a dáme vařit ve slupce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a česnek si nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji osmažíme cibuli do světlerůžova, do odstavené vmícháme česnek a promícháme. Přendáme jí do zapékací misky a vymažeme s ní dno i boky. Přidáme přes kolečko protlačené brambory, posypeme 1 lžičkou koření a promícháme. Směs v misce prsty pouze urovnáme. Dáme zapéct do trouby asi na 10 minut a poté zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, pepřem a lžičkou koření. Misku vložíme zpět do trouby a dopékáme při 160°C asi 30 minut. Zapečené brambory z misky vyklopíme na talíř a nakrájíme na porce.

Bulb Tip k receptu

Brambory se mohou dochutit majoránkou, nebo do vajec přidáme trochu strouhaného sýra. Podle chuti i česneku může být více. Zapékáme v misce o obsahu 3/4 litru. Chutí a vůní připomínají bramborák.


Přidat na Pinterest
JanaB

22. 10. 2011, Recept navštíven: 1853x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dobré a oblíbené brambory, dělávám často a podobně, přidávám i rozmarýn
Přidané ingredience: rozmarýn

14. 02. 2014, 07:47

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený a chutný recept

30. 01. 2016, 15:43

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné zapekané zemiaky

16. 02. 2017, 19:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento recept so zemiakmi robím narýchlo, je jednoduchý a velmi dobrý

26. 05. 2017, 10:37

Přidat komentář

Facebook komentáře