Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapékané brambory s cibulí

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 2h 0min
Nutriční hodnoty
888 kalorií 0.0g cukrů 58.0g tuků 26.0g bílkovin

Příprava

Dáme si vařit asi na 1 hodinu uzený bůček na pařák, nerozbalený, v původním obalu. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Do menší dózy s víčkem dáme 3 lžíce oleje, 1 lžičku koření na americké brambory a promícháme. Do toho vložíme nakrájenou cibuli a dózu uzavřeme. Občas nádobu převrátíme, aby cibule do sebe natáhla ochucený olej. Uvařený bůček necháme trochu zchladnout. Potom obal rozstřihneme a šťávu ze sáčku vylijeme do zapékací formy. Přidáme olej z cibulí a krouživým pohybem rozlijeme po dně i po stěnách zapékací formy. Brambory protlačíme přes kolečko na salát a bůček nakrájíme na malé kostky. Přidáme dle vlastního výběru trochu barevné zeleniny, aby byl pokrm trochu pestrý. Vše dáme do zapékací formy, velmi jemně poprášíme kořením na americké brambory a dobře promícháme. Brambory by měly být v nižší vrstvě. Urovnáme je a do nich vtlačíme čtvrtky cibule. Vložíme do předehřáté trouby a 25 minut zapékáme při 200°C. Ve 3 lžících mléka rozšleháme vejce s pepřem. Předpečené brambory zalijeme vejci a vložíme zpět do trouby ještě na 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Brambory ani vejce nesolíme.


Přidat na Pinterest
JanaB

19. 10. 2011, Recept navštíven: 1633x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

12. 11. 2015, 20:18

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept na zapekané zemiaky

14. 03. 2017, 11:02

Přidat komentář

Facebook komentáře