Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

316 kalorií
1.0g cukrů
23.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Opečenou cibuli také vyndáme z pánve a nakonec na pánvi opečeme oloupané brambory nakrájené na měsíčky.
4 zapékací misky vymažeme máslem. Na dno rozložíme opečené rybí porce, na ně naskládáme opečené brambory a vše posypeme osmaženou cibulí.
Vejce rozkelpneme do hrnku, přilijeme smetanu, lehce osolíme a prošleháme. Každou naplněnou mističku zalijeme připravenými vejci.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme přímo v zapékacích miskách, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
K jídlu se hodí zeleninový salát.

přidejte na:
Chybí obrázek

25. 06. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborný recept na prípravu kapra

23. 04. 2016, 18:37

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.