Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Opečenou cibuli také vyndáme z pánve a nakonec na pánvi opečeme oloupané brambory nakrájené na měsíčky.
4 zapékací misky vymažeme máslem. Na dno rozložíme opečené rybí porce, na ně naskládáme opečené brambory a vše posypeme osmaženou cibulí.
Vejce rozkelpneme do hrnku, přilijeme smetanu, lehce osolíme a prošleháme. Každou naplněnou mističku zalijeme připravenými vejci.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme přímo v zapékacích miskách, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
K jídlu se hodí zeleninový salát.
25. 06. 2012