Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
316 kalorií 1.0g cukrů 23.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Opečenou cibuli také vyndáme z pánve a nakonec na pánvi opečeme oloupané brambory nakrájené na měsíčky.
4 zapékací misky vymažeme máslem. Na dno rozložíme opečené rybí porce, na ně naskládáme opečené brambory a vše posypeme osmaženou cibulí.
Vejce rozkelpneme do hrnku, přilijeme smetanu, lehce osolíme a prošleháme. Každou naplněnou mističku zalijeme připravenými vejci.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme přímo v zapékacích miskách, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
K jídlu se hodí zeleninový salát.


Přidat na Pinterest
Angel 666

25. 06. 2012, Recept navštíven: 1625x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na prípravu kapra

23. 04. 2016, 18:37

Přidat komentář

Facebook komentáře