Zapékaný kapr po selsku podle mistra Vrabce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

316 kalorií
1.0g cukrů
23.0g tuků
24.0g bílkovin


Příprava

Očištěného a vykuchaného kapra přepůlíme, obě půlky vykostíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme kousek másla a porce ryby ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso vyndáme z pánve stranou a na pánvi osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka. Opečenou cibuli také vyndáme z pánve a nakonec na pánvi opečeme oloupané brambory nakrájené na měsíčky.
4 zapékací misky vymažeme máslem. Na dno rozložíme opečené rybí porce, na ně naskládáme opečené brambory a vše posypeme osmaženou cibulí.
Vejce rozkelpneme do hrnku, přilijeme smetanu, lehce osolíme a prošleháme. Každou naplněnou mističku zalijeme připravenými vejci.
Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme, dokud vejce neztuhnou.
Podáváme přímo v zapékacích miskách, před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.
K jídlu se hodí zeleninový salát.

přidejte na:
Angel 666

25. 06. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na prípravu kapra

dušanka 23. 04. 2016, 18:37

Přidat komentář