Zeleninový hrnec s uzeninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

76 kalorií
0.0g cukrů
5.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky.
Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampióny, papriku, cuketu a snítku libečku. Vaříme asi 10 minut. Pokrm dle potřeby mírně zahustíme jíškou, nebo moukou a krátce povaříme. Přisypeme nastrouhanou mrkev, ochutíme bujónem a kvalitní uzeninou. Nakonec vlijeme fazole z konzervy, prohřejeme a přidáme nakrájenou zelenou petrželku, nebo pažitku.

Tip k receptu

Bujón může být jakýkoliv. Kdo má rád, může dát klobásu třeba paprikovou, nebo pálivou. Zahustit můžeme i doma udělanou jíškou.
Podáváme s pečivem dle chuti.

přidejte na:
JanaB

01. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná zeleninovo mäsová zmes
katka16031 08. 03. 2017, 21:57
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý receptík
majka 07. 12. 2017, 13:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobré jedlo
dušanka 05. 02. 2018, 12:56