Zeleninový hrnec s uzeninou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve si nakrájíme zeleninu. Cibuli na drobno, žampióny na plátky, papriky na proužky, brambory a cuketu na kostičky a mrkev nastrouháme na hrubé nudličky.
Na sádle usmažíme nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme brambory. Poté zalijeme vodou tak, aby byly jen mírně potopené. Přidáme žampióny, papriku, cuketu a snítku libečku. Vaříme asi 10 minut. Pokrm dle potřeby mírně zahustíme jíškou, nebo moukou a krátce povaříme. Přisypeme nastrouhanou mrkev, ochutíme bujónem a kvalitní uzeninou. Nakonec vlijeme fazole z konzervy, prohřejeme a přidáme nakrájenou zelenou petrželku, nebo pažitku.
Tip k receptu
Bujón může být jakýkoliv. Kdo má rád, může dát klobásu třeba paprikovou, nebo pálivou. Zahustit můžeme i doma udělanou jíškou.
Podáváme s pečivem dle chuti.
01. 08. 2011