Žemlovka s kokosovým tvarohem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme 1 žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků. Tvaroh rozmícháme se žloutkem. Ze 2 bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme cukr, škrob a potom vařečkou vmícháme kokos. Kokosový sníh přidáme k tvarohu, přisypeme okapané hrozinky a nakrájený ananas. Dno i boky zapékací formy vymažeme máslem, vyložíme namočenými a mírně vymačkanými plátky z rohlíků, navršíme na ně kokosový tvaroh a urovnáme. Dáme další vrstvu plátků rohlíků a povrch žemlovky potřeme rozpuštěným máslem.
Žemlovku s kokosovým tvarohem vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 60 minut, dokud rohlíky na povrchu nezezlátnou.
20. 02. 2012