Žemlovka s tvarohem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme. Rohlíky podélně rozkrojíme na třetiny a namočíme do mléka. Poté rohlíky vymačkáme a poklademe 1/3 množství do zapékací mísy, tak aby pokryly celou plochu. Rohlíky rovnoměrně zakryjeme 1/2 vymačkaných nastrouhaných jablek, posypeme 1 lžící skořice a 100 g cukru. Poté rovnoměrně rozetřeme 250 g tvarohu a posypeme 100 g cukru. Postup ještě jednou opakujeme. Na poslední vrstvu tvarohu dáme zbývající namočené a vymačkané rohlíky a polijeme vejcem, které jsme rozšlehali ve zbývajícím mléce. Dáme péct na 1 hodinu do předehřáté trouby na 150 °C. Žemlovku podáváme teplou, posypanou moučkovým cukrem a politou roztopeným máslem dle chutě.
Tip k receptu
Tento recept je určen pro děti od tří let. Doporučujeme ale i tak dle vlastního uvážení snížit množství použitého cukru.
Milena13. 06. 2009