Žloutkové řezy podle paní Charvátové

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1097 kalorií
6.0g cukrů
6.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Přísady zpracujeme v těsto, rozdělíme je na dva díly, každý díl hodně tence vyválíme
(na velký plech).
Jeden díl dáme na plech, vyložený pečicím papírem, těsto propícháme vidličkou.
Placku prudce upečeme (na 200–250°C) a hned vaříme krém.
Ve studeném mléce rozmícháme 2 pudinkové prášky, přidáme cukr, máslo,rozmícháme dva žloutky a vaříme do zhoustnutí. Do hotového krému přidáme dle chuti 2–3 lžíce rumu, rozmícháme a horké naléváme na upečenou placku.
Pak stejně jako první upečeme i druhou placku a ještě horkou ji překlopíme na vrstvu krému.
Necháme vychladnout a ztuhnout, povrch vychladlého moučníku potřeme rybízovou zavařeninou a polijeme rumovou nebo citrónovou polevou. Hotovou buchtu krájíme na čtverce.

přidejte na:
Smart Press

23. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
žltkové rezy mam odskúšané, sú perektné
majka 10. 04. 2018, 21:29