Žloutkové řezy podle paní Charvátové
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1097
kalorií
6.0g
cukrů
6.0g
tuků
33.0g
bílkovin
Příprava
Přísady zpracujeme v těsto, rozdělíme je na dva díly, každý díl hodně tence vyválíme
(na velký plech).
Jeden díl dáme na plech, vyložený pečicím papírem, těsto propícháme vidličkou.
Placku prudce upečeme (na 200–250°C) a hned vaříme krém.
Ve studeném mléce rozmícháme 2 pudinkové prášky, přidáme cukr, máslo,rozmícháme dva žloutky a vaříme do zhoustnutí. Do hotového krému přidáme dle chuti 2–3 lžíce rumu, rozmícháme a horké naléváme na upečenou placku.
Pak stejně jako první upečeme i druhou placku a ještě horkou ji překlopíme na vrstvu krému.
Necháme vychladnout a ztuhnout, povrch vychladlého moučníku potřeme rybízovou zavařeninou a polijeme rumovou nebo citrónovou polevou. Hotovou buchtu krájíme na čtverce.
23. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.