Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Žloutkové řezy podle paní Charvátové

Žloutkové řezy podle paní Charvátové

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1097 kalorií 6.0g cukrů 6.0g tuků 33.0g bílkovin

Příprava

Přísady zpracujeme v těsto, rozdělíme je na dva díly, každý díl hodně tence vyválíme
(na velký plech).
Jeden díl dáme na plech, vyložený pečicím papírem, těsto propícháme vidličkou.
Placku prudce upečeme (na 200–250°C) a hned vaříme krém.
Ve studeném mléce rozmícháme 2 pudinkové prášky, přidáme cukr, máslo,rozmícháme dva žloutky a vaříme do zhoustnutí. Do hotového krému přidáme dle chuti 2–3 lžíce rumu, rozmícháme a horké naléváme na upečenou placku.
Pak stejně jako první upečeme i druhou placku a ještě horkou ji překlopíme na vrstvu krému.
Necháme vychladnout a ztuhnout, povrch vychladlého moučníku potřeme rybízovou zavařeninou a polijeme rumovou nebo citrónovou polevou. Hotovou buchtu krájíme na čtverce.


Smart Press

23. 11. 2011, Recept navštíven: 1763x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře