Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
788
kalorií
1.0g
cukrů
64.0g
tuků
31.0g
bílkovin
Příprava
Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a necháme povařit. Do jiného hrnce dáme máslo, hladkou mouku, jeden nebo dva žloutky a rozkvedláme se zakysanou smetanou. Povařené lusky zalijeme smetanou, zamícháme a ještě chvilku vaříme.
Zdenka Obertová25. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.