Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
788 kalorií 1.0g cukrů 64.0g tuků 31.0g bílkovin

Příprava

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a necháme povařit. Do jiného hrnce dáme máslo, hladkou mouku, jeden nebo dva žloutky a rozkvedláme se zakysanou smetanou. Povařené lusky zalijeme smetanou, zamícháme a ještě chvilku vaříme.


Zdenka Obertová

25. 11. 2009, Recept navštíven: 2057x


Přidat recenzi
Přidat komentář
dušanka
dobrý recept

dušanka 10. 08. 2016, 21:24

Facebook komentáře