Americká bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
3595
kalorií
0.0g
cukrů
16.0g
tuků
63.0g
bílkovin
Příprava
Polovinu rozinek nasekáme, polovinu necháme vcelku a smícháme s ořechy a pomerančovou šťávou. Utřeme máslo, vejce, cukr krupici, přidáme smetanu, rozinkovo - ořechovou směs a nakonec po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení svaříme pomerančovou šťávu a cukr na sladký sirup a vlijeme do něj rum. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě teplou ve formě zalijeme přelivem, tak aby dostatečně protekl. Po vsáknutí necháme vychladit ve formě a teprve potom vyklopíme. Krájíme na řezy a zdobíme neslazenou šlehačkou.
05. 05. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.