Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Amur v kefírovém těstíčku

Amur v kefírovém těstíčku

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 30min
Nutriční hodnoty
836 kalorií 1.0g cukrů 36.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Plátky ryby naložíme do dvou třetin kefíru a uložíme asi na hodinu do chladničky. Kefír krásně vytáhne všechny nežádoucí rybí pachy a maso bude jemnější.
Sezam rozemeleme v mixéru nadrobno. Spolu se sezamem smícháme v míse ještě zbylý kefír, mouku, vejce a bílé víno. Vznikne nám jemné voňavé těstíčko.
Naložené plátky ryby lehce otřeme od kefíru, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v kefírovém těstíčku. Smažíme lehce dozlatova na pánvi v rozpáleném oleji. Pozor, jde to hodně rychle! Podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Bulb Tip k receptu

Místo amura můžeme použít i stále populárnějšího pangasia. Doporučuji pangasiové filety nakrájet na menší kousky, navléknout na špejli a teprve pak je obalovat v těstíčku a smažit. Lépe se s nimi manipuluje a vypadá to efektně.
Kefír po naložení ryby je dobrý už leda k vyhození. Nedá se použít ani do slaných polévek nebo omáček. Smrdí totiž rybinou.


notburga

20. 03. 2011, Recept navštíven: 2319x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře