Amur v kefírovém těstíčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Plátky ryby naložíme do dvou třetin kefíru a uložíme asi na hodinu do chladničky. Kefír krásně vytáhne všechny nežádoucí rybí pachy a maso bude jemnější.
Sezam rozemeleme v mixéru nadrobno. Spolu se sezamem smícháme v míse ještě zbylý kefír, mouku, vejce a bílé víno. Vznikne nám jemné voňavé těstíčko.
Naložené plátky ryby lehce otřeme od kefíru, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v kefírovém těstíčku. Smažíme lehce dozlatova na pánvi v rozpáleném oleji. Pozor, jde to hodně rychle! Podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovým salátem.
Tip k receptu
Místo amura můžeme použít i stále populárnějšího pangasia. Doporučuji pangasiové filety nakrájet na menší kousky, navléknout na špejli a teprve pak je obalovat v těstíčku a smažit. Lépe se s nimi manipuluje a vypadá to efektně.
Kefír po naložení ryby je dobrý už leda k vyhození. Nedá se použít ani do slaných polévek nebo omáček. Smrdí totiž rybinou.
20. 03. 2011