Chybějící obrázek

Amur v kefírovém těstíčku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

836 kalorií
1.0g cukrů
36.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Plátky ryby naložíme do dvou třetin kefíru a uložíme asi na hodinu do chladničky. Kefír krásně vytáhne všechny nežádoucí rybí pachy a maso bude jemnější.
Sezam rozemeleme v mixéru nadrobno. Spolu se sezamem smícháme v míse ještě zbylý kefír, mouku, vejce a bílé víno. Vznikne nám jemné voňavé těstíčko.
Naložené plátky ryby lehce otřeme od kefíru, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v kefírovém těstíčku. Smažíme lehce dozlatova na pánvi v rozpáleném oleji. Pozor, jde to hodně rychle! Podáváme s bílým pečivem nebo zeleninovým salátem.

Tip k receptu

Místo amura můžeme použít i stále populárnějšího pangasia. Doporučuji pangasiové filety nakrájet na menší kousky, navléknout na špejli a teprve pak je obalovat v těstíčku a smažit. Lépe se s nimi manipuluje a vypadá to efektně.
Kefír po naložení ryby je dobrý už leda k vyhození. Nedá se použít ani do slaných polévek nebo omáček. Smrdí totiž rybinou.

přidejte na:
notburga

20. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
dušanka 29. 12. 2018, 20:43
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
celkom chutilo
palino 09. 01. 2020, 21:11