Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
3992 kalorií 4.0g cukrů 257.0g tuků 86.0g bílkovin

Příprava

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme tužší těsto a zapracujeme k okrajům formy. Pečeme na 180°C cca 1 hodinu (i déle). Pak bábovku vyklopíme na tác a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Kdyby Vám nešla bábovka vyklopit, hoďte na formu mokrou utěrku a počkejte, dokud se sama neodlepí.


Přidat na Pinterest
Tatiana

01. 11. 2011, Recept navštíven: 3220x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bábovka je nadýchaná skvělá, moc nám chutnala

04. 10. 2012, 21:35

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrá bábovka

12. 11. 2015, 15:15

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelá orechová bábovka

08. 12. 2016, 21:55

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka je naozaj velmi dobrá

24. 09. 2017, 14:22

Přidat komentář

Facebook komentáře