Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 30min , porce

3992 kalorií, 4.0g cukrů, 257.0g tuků, 86.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme tužší těsto a zapracujeme k okrajům formy. Pečeme na 180°C cca 1 hodinu (i déle). Pak bábovku vyklopíme na tác a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Kdyby Vám nešla bábovka vyklopit, hoďte na formu mokrou utěrku a počkejte, dokud se sama neodlepí.

Tatiana

01. 11. 2011, Recept navštíven: 2754x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu

Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bábovka je nadýchaná skvělá, moc nám chutnala

04. 10. 2012, 21:35

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrá bábovka

12. 11. 2015, 15:15

Přidat komentář

Facebook komentáře