Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
3992
kalorií
4.0g
cukrů
257.0g
tuků
86.0g
bílkovin
Příprava
Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme tužší těsto a zapracujeme k okrajům formy. Pečeme na 180°C cca 1 hodinu (i déle). Pak bábovku vyklopíme na tác a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Kdyby Vám nešla bábovka vyklopit, hoďte na formu mokrou utěrku a počkejte, dokud se sama neodlepí.
Tatiana01. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.