Babiččina ořechová bábovka podle Gurmetu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Máslo i vejce zahřejeme na pokojovou teplotu. Pak máslo s cukrem, žloutky a rumem vyšleháme do krému. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, ořechy a vypracujeme těsto, do kterého přimícháváme vlažné mléko. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme tužší těsto a zapracujeme k okrajům formy. Pečeme na 180°C cca 1 hodinu (i déle). Pak bábovku vyklopíme na tác a necháme vychladnout. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Kdyby Vám nešla bábovka vyklopit, hoďte na formu mokrou utěrku a počkejte, dokud se sama neodlepí.
Tatiana01. 11. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 04. 10. 2012, 21:35

Svetlana 12. 11. 2015, 15:15

hanka 08. 12. 2016, 21:55

palino 24. 09. 2017, 14:22

majka 19. 10. 2017, 20:20

katka16031 06. 12. 2017, 21:17

dušanka 21. 12. 2018, 21:39
Michaela 21. 04. 2021, 00:16