Banánový tunel

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
10min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

2629 kalorií
1.0g cukrů
202.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme snih ušlehaný z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 5-8 minut, piškot musí být jen lehce narůžovělý.
Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií. Upečeným ještě vlažným piškotem vyložíme srnčí hřbet, přebytečný kus odkrojíme a odložíme, bude sloužit jako vršek moučníku.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a postupně do něj zatřeme studený pudink, rum, kakao a jeden rozmixovaný banán.
Polovinu krému natřeme do připraveného piškotu ve formě, do krému lehce vtlačíme dva oloupané banány a vše zakryjeme zbytkem krému.
Navrch přiložíme odložený zbylý kus piškotu. Dáme do chladu ztuhnout.
Odleželý tunel opatrně pomocí fólie vyklopíme z formy a navrchu ozdobíme čokoládovou polevou.

Tip k receptu

Do krému doporučuji použít hodně zralý banán, já jsem neměla úplně dozrálý, nešel rozmixovat dohladka a v krému zůstaly banánové kousky.

přidejte na:
Angel 666

08. 05. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné
majka 15. 09. 2016, 19:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tento recept je velmi dobrý
Svetlana 27. 05. 2017, 21:23