Banánový tunel
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Žloutky utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme mouku se špetkou kypřícího prášku a nakonec lehce vmícháme snih ušlehaný z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 5-8 minut, piškot musí být jen lehce narůžovělý.
Formu na srnčí hřbet si vyložíme potravinářskou fólií. Upečeným ještě vlažným piškotem vyložíme srnčí hřbet, přebytečný kus odkrojíme a odložíme, bude sloužit jako vršek moučníku.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.
Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a postupně do něj zatřeme studený pudink, rum, kakao a jeden rozmixovaný banán.
Polovinu krému natřeme do připraveného piškotu ve formě, do krému lehce vtlačíme dva oloupané banány a vše zakryjeme zbytkem krému.
Navrch přiložíme odložený zbylý kus piškotu. Dáme do chladu ztuhnout.
Odleželý tunel opatrně pomocí fólie vyklopíme z formy a navrchu ozdobíme čokoládovou polevou.
Tip k receptu
Do krému doporučuji použít hodně zralý banán, já jsem neměla úplně dozrálý, nešel rozmixovat dohladka a v krému zůstaly banánové kousky.
Angel 66608. 05. 2011