Boule
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
8520
kalorií
3.0g
cukrů
691.0g
tuků
125.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve oddělíme u všech vajec bílek a žloutek. Ze všech bílků uděláme sníh. Ze žloutků, cukru, mouky, prášku do pečiva, horké vody a trocha citronové šťávy a kůry uděláme těsto. Pak přidáme sníh. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné přidáme na obarvení kakao. Těsta rozendáme na 2 plechy a upečeme v předehřáté troubě 40 minut na 180 °C. Po vychladnutí těsta rozkrájíme na menší kousky tak, abychom je mohli vrstvit do velké kulaté mísy (budou se střídat barvy). Jednotlivé vrstvy se promazávají pudinkovým krémem (uvařený pudink, po vychladnutí se přimíchá máslo a rum). Když je mísa „naplněná“, tak se dá do chladničky uležet a pak se vše vyklopí. Hotový moučník vypadá jako „boule".
pink.verca18. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.