Chybějící obrázek

Bramborové droby z Liptova

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

3h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

14520 kalorií
42.0g cukrů
2.0g tuků
525.0g bílkovin


Příprava

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majoránku, rascu a soľ podľa chuti a rozriedime prevarenou horúcou vodou. Všetko dobre premiešame a plníme čreva. Jednotlivé droby robíme 25-30 cm dlhé. Konce dobre uviažeme niťou. Dáme variť do vriacej vody. Keď začnú vrieť, odstavíme z ohňa a necháme hodinu stáť. Vyberieme ich z vody, necháme volne položené na doske vychladnúť. Upečieme na vymastenom pekáči na miernom ohni, aby nepopraskali.

Tip k receptu

Tento recept mám od kuchárky p.Beťkovej. Ako prílohu podávame surovú kyslú kapustu alebo uhorky tzv.kvašaky. Zemiakovú hmotu môžeme plniť aj do baraních čriev. Takto pripravené droby sa robia hlavne na Liptove a sú výborne.

přidejte na:
Jozef

04. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to velmi chutne
majka 17. 12. 2016, 22:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je chutný a sýty
dušanka 04. 07. 2017, 21:47