Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborové droby z Liptova

Bramborové droby z Liptova

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 3h 0min
Nutriční hodnoty
14520 kalorií 42.0g cukrů 2.0g tuků 525.0g bílkovin

Příprava

Bravčový bôčik pokrájame na kocky, upražíme, speníme v ňom pokrájanú cibuľu. Všetko rozmixujeme alebo pomelieme. Zemiaky očistíme, zotrieme ručne alebo na mixéri. Pridáme do nich rozmixovanú zmes bôčika s cibuľou, roztlačený cesnak, korenie - majoránku, rascu a soľ podľa chuti a rozriedime prevarenou horúcou vodou. Všetko dobre premiešame a plníme čreva. Jednotlivé droby robíme 25-30 cm dlhé. Konce dobre uviažeme niťou. Dáme variť do vriacej vody. Keď začnú vrieť, odstavíme z ohňa a necháme hodinu stáť. Vyberieme ich z vody, necháme volne položené na doske vychladnúť. Upečieme na vymastenom pekáči na miernom ohni, aby nepopraskali.

Bulb Tip k receptu

Tento recept mám od kuchárky p.Beťkovej. Ako prílohu podávame surovú kyslú kapustu alebo uhorky tzv.kvašaky. Zemiakovú hmotu môžeme plniť aj do baraních čriev. Takto pripravené droby sa robia hlavne na Liptove a sú výborne.


Jozef

04. 01. 2011, Recept navštíven: 3983x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutne

17. 12. 2016, 21:09

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je chutný a sýty

04. 07. 2017, 19:47

Přidat komentář

Facebook komentáře