Bramboroví ježci
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
1572
kalorií
0.0g
cukrů
131.0g
tuků
77.0g
bílkovin
Příprava
Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle vlastní libosti vkládáme do zářezů brambor.
Pečící plech si pomažeme olejem a brambory na něj naskládáme. Zakapeme ještě olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut.
Tip k receptu
Můžeme podávat jako přílohu, párty občerstvení nebo jen jako mlsku na večeři.
Výborně se také hodí česnekový dip,který vyrobíme ze zakysané smetany, lžíce olivového oleje a česneku s pažitkou.
09. 12. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.