Bramboroví ježci
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory si oloupeme a omyjeme. Rozkrojíme je na půl a položíme řeznou stranou dolů. Na hřbetech brambor nařízneme tři zářezy. Osolíme a opepříme. Slaninu, nivu, eidam a kozí sýr si nakrájíme na malé tenké kostky o velikosti půl centimetru a dle vlastní libosti vkládáme do zářezů brambor.
Pečící plech si pomažeme olejem a brambory na něj naskládáme. Zakapeme ještě olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut.
Tip k receptu
Můžeme podávat jako přílohu, párty občerstvení nebo jen jako mlsku na večeři.
Výborně se také hodí česnekový dip,který vyrobíme ze zakysané smetany, lžíce olivového oleje a česneku s pažitkou.
09. 12. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 17. 04. 2016, 19:19

majka 03. 01. 2017, 20:45

katka16031 26. 03. 2018, 19:52

Svetlana 22. 02. 2020, 19:57
Jozef 09. 12. 2011, 16:26