Bramborovo - pivní chléb

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1936 kalorií
6.0g cukrů
12.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové) a necháme vykysnúť. Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni na zakl. prográme alebo v rúre.

Tip k receptu

Môžeme dať viacej varených zemiakov, chlieb potom vydrží dlhšie čerstvy.

přidejte na:
Jozef

08. 08. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chlebík je vynikajuci, vláčny
katka16031 03. 11. 2016, 20:35
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný dobrý chlebík
palino 26. 12. 2016, 20:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept je vynkajuci
hanka 25. 03. 2017, 16:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné
dušanka 23. 04. 2019, 19:01