Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborovo - pivní chléb

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 25min
Nutriční hodnoty
1936 kalorií 6.0g cukrů 12.0g tuků 59.0g bílkovin

Příprava

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové) a necháme vykysnúť. Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni na zakl. prográme alebo v rúre.

Bulb Tip k receptu

Môžeme dať viacej varených zemiakov, chlieb potom vydrží dlhšie čerstvy.


Přidat na Pinterest
Jozef

08. 08. 2010, Recept navštíven: 3067x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlebík je vynikajuci, vláčny

03. 11. 2016, 19:35

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dobrý chlebík

26. 12. 2016, 19:45

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je vynkajuci

25. 03. 2017, 15:40

Přidat komentář
Angel 666
Byla jsem moc zvědavá na chleba z črného piva. Množství všech ingrediencí jsem přesně dodržela, těsto jsem dala kynout do ošatky, jak jsem zvyklá, ale nakynutím těsto dost zřídlo a po vyklopení se úplně rozteklo. Dala jsem ho tedy do chlebíčkové formy. Výsledkem je moc chutný chlebíček s krásně křupavou kůrkou. Určitě jsem ho nepekla naposledy, jen si musím pamatovat, že to není těsto do chlebové ošatky :o). Pane Jozafe, moc Vám děkuju za výborný recept a přidávám dvě fotečky, snad se Vám budou líbit.

Angel 666 11. 02. 2011, 22:26

Jozef
Ďakujem .Som rád že sa vám chlieb po toľkých peripetiach nakoniec vydaril.Vidím že si viete poradiť s takými nástrahami ako je riedke cesto.Bola to moja chyba že som nenapísal ako sa ma chlieb piecť. Prajem príjemný deň. Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:01

Jozef
P.S. Diky za krásne fotky.Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:02

Facebook komentáře