Bramborovo - pivní chléb

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

1936 kalorií
6.0g cukrů
12.0g tuků
59.0g bílkovin


Příprava

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové) a necháme vykysnúť. Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni na zakl. prográme alebo v rúre.

Tip k receptu

Môžeme dať viacej varených zemiakov, chlieb potom vydrží dlhšie čerstvy.

přidejte na:
Chybí obrázek

08. 08. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chlebík je vynikajuci, vláčny

03. 11. 2016, 19:35

Chybí obrázek
chutný dobrý chlebík

26. 12. 2016, 19:45

Chybí obrázek
recept je vynkajuci

25. 03. 2017, 15:40

Chybí obrázek
veľmi chutné

23. 04. 2019, 17:01

Přidat komentář
Chybí obrázek
Byla jsem moc zvědavá na chleba z črného piva. Množství všech ingrediencí jsem přesně dodržela, těsto jsem dala kynout do ošatky, jak jsem zvyklá, ale nakynutím těsto dost zřídlo a po vyklopení se úplně rozteklo. Dala jsem ho tedy do chlebíčkové formy. Výsledkem je moc chutný chlebíček s krásně křupavou kůrkou. Určitě jsem ho nepekla naposledy, jen si musím pamatovat, že to není těsto do chlebové ošatky :o). Pane Jozafe, moc Vám děkuju za výborný recept a přidávám dvě fotečky, snad se Vám budou líbit.

Angel 666 11. 02. 2011, 22:26

Chybí obrázek
Ďakujem .Som rád že sa vám chlieb po toľkých peripetiach nakoniec vydaril.Vidím že si viete poradiť s takými nástrahami ako je riedke cesto.Bola to moja chyba že som nenapísal ako sa ma chlieb piecť. Prajem príjemný deň. Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:01

Chybí obrázek
P.S. Diky za krásne fotky.Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:02

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.