Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bramborovo - pivní chléb

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 25min , porce

1936 kalorií, 6.0g cukrů, 12.0g tuků, 59.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové) a necháme vykysnúť. Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni na zakl. prográme alebo v rúre.

Bulb Tip k receptu

Môžeme dať viacej varených zemiakov, chlieb potom vydrží dlhšie čerstvy.

Jozef

08. 08. 2010, Recept navštíven: 2815x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bramborovo - pivní chléb

Bramborovo - pivní chléb

Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrú...

Teplý bramborovo - cibulový salát

Teplý bramborovo - cibulový salát

Brambory uvaříme ve slupce. Do hrnce dáme cibuli, nakrájenou na tenké proužky, přidáme trošku vody, olej, ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bramborovo - pivní chléb Link-arrow
Thumb

Řecký sýr s kořením

Sýr nakrájíme na kousky, přidáme utřený česnek a přilijeme olej. Přidáme vegetu, pepř a promícháme. Sýr vlo...


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlebík je vynikajuci, vláčny

03. 11. 2016, 19:35

Přidat komentář
Angel 666
Byla jsem moc zvědavá na chleba z črného piva. Množství všech ingrediencí jsem přesně dodržela, těsto jsem dala kynout do ošatky, jak jsem zvyklá, ale nakynutím těsto dost zřídlo a po vyklopení se úplně rozteklo. Dala jsem ho tedy do chlebíčkové formy. Výsledkem je moc chutný chlebíček s krásně křupavou kůrkou. Určitě jsem ho nepekla naposledy, jen si musím pamatovat, že to není těsto do chlebové ošatky :o). Pane Jozafe, moc Vám děkuju za výborný recept a přidávám dvě fotečky, snad se Vám budou líbit.

Angel 666 11. 02. 2011, 22:26

Jozef
Ďakujem .Som rád že sa vám chlieb po toľkých peripetiach nakoniec vydaril.Vidím že si viete poradiť s takými nástrahami ako je riedke cesto.Bola to moja chyba že som nenapísal ako sa ma chlieb piecť. Prajem príjemný deň. Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:01

Jozef
P.S. Diky za krásne fotky.Jozef.

Jozef 13. 02. 2011, 10:02

Facebook komentáře