Bramborovo - pivní chléb
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 25min
Porce
Nutriční hodnoty
1936
kalorií
6.0g
cukrů
12.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažnej vody a trocha múky, potom ho vlejeme do múky, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, vlažne pivo, vodu, soľ, rascu a vymiesime kypré hladké cesto. Nakoniec doň zapracujeme rôzne semiačka (ľanové, sezamové, tekvicové, slnečnicové) a necháme vykysnúť. Chlieb môžeme upiecť v domácej pekárni na zakl. prográme alebo v rúre.
Tip k receptu
Môžeme dať viacej varených zemiakov, chlieb potom vydrží dlhšie čerstvy.
Jozef08. 08. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.