Brambory plněné mletým hovězím
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
55min
Celkový čas
1h 55min
Porce
Nutriční hodnoty
1125
kalorií
0.0g
cukrů
65.0g
tuků
87.0g
bílkovin
Příprava
Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.
Zdenka Obertová25. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.