Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Obtížnost

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

1125 kalorií
0.0g cukrů
65.0g tuků
87.0g bílkovin


Příprava

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáčku. Připravíme si rajčatovou omáčku. Mouku osmažíme na suché pánvi, rozmícháme ji s vývarem, přecedíme, přilejeme smetanu a vaříme pět až deset minut, pak přidáme máslo a trošku soli. Rajský protlak ohřejeme, mícháme a pak přidáme k smetanové omáčce. Brambory zalijeme omáčkou a zapékáme v troubě rozehřáté na 200 stupňů dvacet až pětadvacet minut.

přidejte na:
Zdenka Obertová

25. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Svetlana
recept na zemiaky s mletý masom je super dobrý

29. 11. 2016, 20:03

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.