Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory zapečené s kopřivami a dvěma sýry

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
1284 kalorií 1.0g cukrů 95.0g tuků 88.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Kopřivy dáme do cedníku, dobře propláchneme studenou vodou a poté přes cedník spaříme horkou vodou, aby přestaly pálit. Necháme je vychladnout, dobře z nich vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme je na menší kousky. Oba sýry nastrouháme nahrubo. Česnek nasekáme nadrobno.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme olejem a na dno naskládáme první vrstvu bramborových plátků. Na brambory dáme polovinu kopřiv, osolíme, opepříme, posypeme polovinou česneku a polovinou sýra.
Pak vyskládáme další vrstvu brambor a na ni zase vše zopakujeme - druhá půlka kopřiv, sůl, pepř, česnek a navrch nasypeme zbylou polovinu sýrů. Nakonec to celé zalijeme smetanou.
Pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby a zapékáme asi 25 - 30 minut, až sýr na povrchu zezlátne.

Bulb Tip k receptu

Množství kopřiv se nemusíme bát, spařením se o hodně zmenší jejich objem. Ale používáme jen mladé jarní kopřivy, starší zdřevnatělé už se k jídlu nehodí, mají velký obsah dusičnanů.


Přidat na Pinterest
Angel 666

04. 04. 2012, Recept navštíven: 2575x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám a už se těším až budou mladé kopřivy a opět je udělám. Přidávám špetku chilli.
Přidané ingredience: špetka chilli

11. 03. 2013, 19:09

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept, vyskúšané

09. 04. 2016, 18:17

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné zapečené zemiaky

12. 03. 2017, 16:32

Přidat komentář

Facebook komentáře