Buchtové kytičky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Smetanu mírně ohřejeme, smícháme se lžičkou polohrubé mouky a lžičkou cukru krupice a rozdrobíme droždí. Necháme čtvrt hodiny odpočívat.
Pak kvásek promícháme s oběma druhy mouky. Vmícháme žloutky, rozehřáté máslo a zbytek cukru krupice.
Připravíme si náplň smícháním tvarohu, dvou vajec, cukru moučky a vanilkového cukru. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých na pomoučeném vále vytvoříme placičky. Ty naplníme tvarohovou náplní a dobře uzavřeme. Klademe je slepovanou stranou dolů do malých olejem vymazaných zapékacích mističek. Každou buchtičku ještě potřeme zvlášť po všech stranách olejem, aby se k sobě neslepily. Z jedné dávky udělám asi 6 malých kytiček.
Buchty necháme v miskách ještě půl hodiny nakynout a pak je dozlatova upečeme ve středně rozehřáté troubě. Podáváme posypané cukrem.
Tip k receptu
Do náplně můžeme přidat ještě rozinky aspoň hodinu macerované v rumu.
notburga21. 03. 2011