Chřestová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
456
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a chřest. Přidáme mléko, bujón a vaříme, dokud chřest nezměkne. Zeleninu scedíme a rozmixujeme dohladka. Tekutinu přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane 1/4 původního objemu. Ke zbylé tekutině přidáme rozmixovanou a sítem prolisovanou zeleninu a vaříme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme k čerstvé zelenině.
Milena10. 06. 2009
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
kotátko 24. 08. 2014, 14:40

katka16031 10. 09. 2016, 21:35

dušanka 11. 10. 2016, 20:27

majka 21. 08. 2017, 19:30

palino 19. 10. 2019, 21:05
© 2022, Railsformers, s.r.o.