Chřestová omáčka
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
10min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
456
kalorií
0.0g
cukrů
41.0g
tuků
8.0g
bílkovin
Příprava
Chřest očistíme, odřízneme tuhý konec a nakrájíme na drobno. Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a chřest. Přidáme mléko, bujón a vaříme, dokud chřest nezměkne. Zeleninu scedíme a rozmixujeme dohladka. Tekutinu přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nám nezůstane 1/4 původního objemu. Ke zbylé tekutině přidáme rozmixovanou a sítem prolisovanou zeleninu a vaříme dalších 5 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Podáváme k čerstvé zelenině.
Milena10. 06. 2009
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.