Čočková polévka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

1204 kalorií
0.0g cukrů
28.0g tuků
62.0g bílkovin


Příprava

Čočku před vařením namočíme alespoň na hodinu do hrnce se studenou vodou. Můžeme ji nechat namočenou i přes noc, potom raději použijeme k vaření vodu novou. Namočenou čočku poté přivedeme k varu a osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Na pánvi si mezitím necháme rozpustit máslo a přidáme k němu na drobno nakrájenou cibuli, kterou smažíme do zlatova. Do pánve vsypeme mouku, zamícháme, chvíli smažíme (skončíme, až začne mouka hnědnout) a takto vytvořenou jíšku dodáme do hrnce s vařící se čočkou. Přidáme dle chuti ocet, majoránku a jiné koření a necháme ještě chvilku projít varem.

Tip k receptu

Do této polévky můžeme nakonec vaření přidat nakrájenou kořenovou zeleninu (např. mrkev), pokrájený párek nebo i rozšlehané vejce.

přidejte na:
Martina Třetinová

04. 04. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
čočka je u nás oblíbená, když je hotová, přidávám ještě špetku saturejky proti nadýmání
Přidané ingredience: saturejka

planeta 24. 01. 2014, 09:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá šošovicová polievka

katka16031 04. 12. 2017, 19:51

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Já si nejdřív osmažím na tuku cibuli a postrouhanou zeleniu, přidám mouku a udělám tmavou jíšku. Tu rozředím vodou a nechám povařit cca 20 minut. teprve potom přidám vařenou čočku, nechám přejít varem a dochutím.

heleen1 02. 10. 2009, 12:37

labe
Čočku při vaření nesolím,až po uvaření. Nenamáčím ji přes noc a i tak je při vaření brzy měkká.Namáčím jen fazole a hrách. Taky při vaření nesolit!

labe 02. 10. 2009, 15:57