Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Čočková polévka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 40min
Nutriční hodnoty
1204 kalorií 0.0g cukrů 28.0g tuků 62.0g bílkovin

Příprava

Čočku před vařením namočíme alespoň na hodinu do hrnce se studenou vodou. Můžeme ji nechat namočenou i přes noc, potom raději použijeme k vaření vodu novou. Namočenou čočku poté přivedeme k varu a osolíme, opepříme a vaříme do měkka. Na pánvi si mezitím necháme rozpustit máslo a přidáme k němu na drobno nakrájenou cibuli, kterou smažíme do zlatova. Do pánve vsypeme mouku, zamícháme, chvíli smažíme (skončíme, až začne mouka hnědnout) a takto vytvořenou jíšku dodáme do hrnce s vařící se čočkou. Přidáme dle chuti ocet, majoránku a jiné koření a necháme ještě chvilku projít varem.

Bulb Tip k receptu

Do této polévky můžeme nakonec vaření přidat nakrájenou kořenovou zeleninu (např. mrkev), pokrájený párek nebo i rozšlehané vejce.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

04. 04. 2009, Recept navštíven: 2398x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
čočka je u nás oblíbená, když je hotová, přidávám ještě špetku saturejky proti nadýmání
Přidané ingredience: saturejka

24. 01. 2014, 09:28

Přidat komentář
heleen1
Já si nejdřív osmažím na tuku cibuli a postrouhanou zeleniu, přidám mouku a udělám tmavou jíšku. Tu rozředím vodou a nechám povařit cca 20 minut. teprve potom přidám vařenou čočku, nechám přejít varem a dochutím.

heleen1 02. 10. 2009, 12:37

labe
Čočku při vaření nesolím,až po uvaření. Nenamáčím ji přes noc a i tak je při vaření brzy měkká.Namáčím jen fazole a hrách. Taky při vaření nesolit!

labe 02. 10. 2009, 15:57

Facebook komentáře