Čočková polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Čočku před vařením namočíme alespoň na hodinu do hrnce se studenou vodou. Můžeme ji nechat namočenou i přes noc, potom raději použijeme k vaření vodu novou. Namočenou čočku poté přivedeme k varu a osolíme, opepříme a vaříme do měkka.
Na pánvi si mezitím necháme rozpustit máslo a přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli, kterou smažíme do zlatova. Do pánve vsypeme mouku, zamícháme, chvíli smažíme (skončíme, až začne mouka hnědnout) a takto vytvořenou jíšku dodáme do hrnce s vařící se čočkou. Přidáme dle chuti ocet, majoránku a jiné koření a necháme ještě chvilku projít varem.
Tip k receptu
Do této polévky můžeme nakonec vaření přidat nakrájenou kořenovou zeleninu (např. mrkev), pokrájený párek nebo i rozšlehané vejce.
Martina Třetinová04. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: saturejka
planeta 24. 01. 2014, 09:28

katka16031 04. 12. 2017, 19:51
heleen1 02. 10. 2009, 12:37
labe 02. 10. 2009, 15:57