Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Čoko koláč

Čoko koláč

Obtížnost Čas přípravy
10h 20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 10h 40min
Nutriční hodnoty
7666 kalorií 88.0g cukrů 364.0g tuků 75.0g bílkovin

Příprava

Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. Přidáme vejce a postupně vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto vlijeme na 2 plechy vyložené papírem na pečení a pečeme při 180°C asi 12 minut. Pak vyklopíme na vál posypaný cukrem. Každou část těsta rozdělíme na 3 pruhy.

Marcipán, práškový cukr a likér propracujeme. Třetinu hmoty vložíme mezi 2 archy potravinové fólie a vyválíme do velikosti jednoho pruhu těsta. Zbylou marcipánovou hmotu zabalíme do potravinové fólie. Čokoládu s tukem necháme rozpustit v horké vodní lázni. Ohřejeme 100 g marmelády a polovinou natřeme 1 plát těsta. Druhý plát těsta na něj položíme a potřeme čokoládou. Přiložíme třetí plát, na který položíme vrstvu marcipánu. Další plát opět potřeme čokoládou a pátý marmeládou a navrch položíme poslední plát těsta. Koláč zabalíme do fólie, zatížíme prkénkem a necháme přes noc stát.

Koláč potřeme ohřátou marmeládou. Marcipán vybalíme a přiklopíme na koláč. Rozehřejeme polevu, vylijeme ji na mramorovou plochu, necháme ztuhnout, a pak z ní dřevěnou špachtlí vykrajujeme hoblinky, jimiž Vrstvený čokoládový koláč nakonec ozdobíme.

Recept na marcipán:
Spaříme 250 g mandlí a umeleme je na jemném mlýnku. Pak je smícháme se 125 g moučkového a 125 g krupicového cukru, přidáme dle potřeby citronovou šťávu, 2 bílky a vypracujeme vláčny marcipán.


jessynka

09. 05. 2010, Recept navštíven: 2700x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný čoko koláč

25. 09. 2016, 17:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
koláč vcelku chutný

25. 07. 2017, 19:45

Přidat komentář

Facebook komentáře