Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Crème brûlée - francouzská klasika

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 0min
Nutriční hodnoty
420 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. Do této směsi pak vlijeme mléko se smetanou, které nám mezitím prošlo varem a ušleháme spolu s pár kapkami koňaku nebo jiného alkoholu (není to nutné). Vše scedíme přes hrubší plátýnko nebo cedník s co nejmenšími otvory. Přelijeme do nádoby tak, aby se nevytvořila pěna, ale byla to hladká hmota. Rozlijeme do 4 keramických misek a ty poskládáme na hlubší plech, který dolijeme vařící vodou tak, aby sahala do poloviny keramických misek. Vše přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 1,5 hodiny. Pak vyjmeme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme misky hnědým cukrem (může být i normální drcený krystal) a necháme zprudka opéct na vysokém stupni grilu.

TIP: Krém se může ochutit alkoholem nebo jinou příchutí. Ihned podávat protože karamel měkne. Nahoře se crém může ozdobit bobulovitým ovocem, šlehačkou i jinak dle fantazie.

Bulb Tip k receptu

Musíme ihned podávat, jinak karamel změkne a není dobrý. Ozdobit můžete naříznutou hruškou nebo borůvkami či brusinkami. malinami také nic nezkazíte. Někdo zdobí šlehačkou, ale osobně tuto kombinaci nemám ráda.


Přidat na Pinterest
Tatiana

20. 04. 2011, Recept navštíven: 2799x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře