Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Crème brûlée - francouzská klasika

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 0min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 0min , porce

420 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. Do této směsi pak vlijeme mléko se smetanou, které nám mezitím prošlo varem a ušleháme spolu s pár kapkami koňaku nebo jiného alkoholu (není to nutné). Vše scedíme přes hrubší plátýnko nebo cedník s co nejmenšími otvory. Přelijeme do nádoby tak, aby se nevytvořila pěna, ale byla to hladká hmota. Rozlijeme do 4 keramických misek a ty poskládáme na hlubší plech, který dolijeme vařící vodou tak, aby sahala do poloviny keramických misek. Vše přikryjeme alobalem a pečeme v troubě cca 1,5 hodiny. Pak vyjmeme a necháme v lednici vychladit. Před podáváním posypeme misky hnědým cukrem (může být i normální drcený krystal) a necháme zprudka opéct na vysokém stupni grilu.

TIP: Krém se může ochutit alkoholem nebo jinou příchutí. Ihned podávat protože karamel měkne. Nahoře se crém může ozdobit bobulovitým ovocem, šlehačkou i jinak dle fantazie.

Bulb Tip k receptu

Musíme ihned podávat, jinak karamel změkne a není dobrý. Ozdobit můžete naříznutou hruškou nebo borůvkami či brusinkami. malinami také nic nezkazíte. Někdo zdobí šlehačkou, ale osobně tuto kombinaci nemám ráda.

Tatiana

20. 04. 2011, Recept navštíven: 2694x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříz...

Ananasové créme bruleé

Ananasové créme bruleé

Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu). Plátky naskládáme na plech a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Crème brûlée - francouzská klasika Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře