Domácí chléb kmínový

Obtížnost

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
50min

Celkový čas

2h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1812 kalorií
10.0g cukrů
10.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple vzejít. Mouku smícháme se solí a tymiánem. Do moučné směsi vlijeme kvásek, přidáme vlažnou až teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. To přikryjeme a dáme do tepla kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme mokrýma rukama bochánek, jeden větší či dva menší. Před pečením chleba potřeme octovou vodou. Pečeme prvních 5 minut zprudka, pak snížíme teplotu a dopékáme cca 40 minut. Během pečení nadále potíráme octovou vodou.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 06. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Roxana
ač ji mám léta, v poslední době v ní spíš těsta - různá nechám smíchat a vykynout a dám pomalu péci do klasické elektrické trouby. Zdají se mi odtud lépe pečené a chutnější kůrka.
Přidané ingredience: Domácí pekárna

31. 07. 2013, 13:17

Chybí obrázek
chlebik je perfektny

23. 10. 2017, 21:25

Chybí obrázek
oplatilo sa vyskúšať tento vynikajuci chlebík

23. 06. 2018, 20:14

Přidat komentář
Chybí obrázek
Docela dobře jde udělat v domácí pekárně

mrak 08. 11. 2009, 19:29

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.