Domácí chléb kmínový
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
2h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1812
kalorií
10.0g
cukrů
10.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple vzejít. Mouku smícháme se solí a tymiánem. Do moučné směsi vlijeme kvásek, přidáme vlažnou až teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. To přikryjeme a dáme do tepla kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme mokrýma rukama bochánek, jeden větší či dva menší. Před pečením chleba potřeme octovou vodou. Pečeme prvních 5 minut zprudka, pak snížíme teplotu a dopékáme cca 40 minut. Během pečení nadále potíráme octovou vodou.
11. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Domácí pekárna
Roxana 31. 07. 2013, 15:17
© 2024, Railsformers s.r.o.