Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí chléb kmínový

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 50min
Nutriční hodnoty
1812 kalorií 10.0g cukrů 10.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple vzejít. Mouku smícháme se solí a tymiánem. Do moučné směsi vlijeme kvásek, přidáme vlažnou až teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. To přikryjeme a dáme do tepla kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme mokrýma rukama bochánek, jeden větší či dva menší. Před pečením chleba potřeme octovou vodou. Pečeme prvních 5 minut zprudka, pak snížíme teplotu a dopékáme cca 40 minut. Během pečení nadále potíráme octovou vodou.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 5626x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ač ji mám léta, v poslední době v ní spíš těsta - různá nechám smíchat a vykynout a dám pomalu péci do klasické elektrické trouby. Zdají se mi odtud lépe pečené a chutnější kůrka.
Přidané ingredience: Domácí pekárna

31. 07. 2013, 13:17

Přidat komentář
mrak
Docela dobře jde udělat v domácí pekárně

mrak 08. 11. 2009, 19:29

Facebook komentáře