Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí chléb kmínový

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 2h 50min , porce

1812 kalorií, 10.0g cukrů, 10.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple vzejít. Mouku smícháme se solí a tymiánem. Do moučné směsi vlijeme kvásek, přidáme vlažnou až teplou vodu a vypracujeme hladké těsto. To přikryjeme a dáme do tepla kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme mokrýma rukama bochánek, jeden větší či dva menší. Před pečením chleba potřeme octovou vodou. Pečeme prvních 5 minut zprudka, pak snížíme teplotu a dopékáme cca 40 minut. Během pečení nadále potíráme octovou vodou.

Zuzana Mellenová

11. 06. 2009, Recept navštíven: 5203x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Italský domácí chléb

Italský domácí chléb

Do vody rozdrobíme kvasnice a přidáme trochu mouky. Vytvoříme tak kvásek, který necháme vykynout. Ke zkynut...

Domácí chléb kmínový

Domácí chléb kmínový

Připravíme si kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme je lžičkou cukru a necháme v teple v...

Vícezrnný domácí chléb

Vícezrnný domácí chléb

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v te...

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Do větší mísy nasypeme všechny 4 hrnky mouky, instantní droždí, lžičku kmínu drceného a 1,5 lžičky soli. Pr...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí chléb kmínový Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ač ji mám léta, v poslední době v ní spíš těsta - různá nechám smíchat a vykynout a dám pomalu péci do klasické elektrické trouby. Zdají se mi odtud lépe pečené a chutnější kůrka.
Přidané ingredience: Domácí pekárna

31. 07. 2013, 13:17

Přidat komentář
mrak
Docela dobře jde udělat v domácí pekárně

mrak 08. 11. 2009, 19:29

Facebook komentáře