Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí koblihy

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 30min
Nutriční hodnoty
3800 kalorií 10.0g cukrů 97.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme 1/2 lžíce povidel. Okraje těsta navlhčíme vodou a důkladně k sobě přilepíme. Vytvarujeme kulaté bochánky a dáme na 15 minut vykynout na pomoučený vál. Mezitím si v kastrolu rozpustíme tuk a postupně v něm smažíme nakynuté koblížky, dokud nezačnou hnědnout. Hotový koblížek poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotové koblížky pocukrujeme dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Povidla můžeme nahradit marmeládou dle výběru.
Aby nám marmeláda z koblihů nevytekla, posypeme ji lžičkou strouhanky nebo nasekaných oříšků.
Aby koblihy nebyly příliš mastné, přidáme při smažení do tuku oloupaný a na kolečka nakrájený brambor, který mastnotu z větší části pohltí.


Přidat na Pinterest
Milena

07. 07. 2009, Recept navštíven: 4354x


Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám celkem často hlavně v zimních měsících. Nejčastěji však s meruňkovou nebo jahodovou marmeládou.
Přidané ingredience: jahodová nebo meruňková marmeláda a cca jedna polévková lžíce rumu do těsta

22. 02. 2013, 10:43

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept, tiež pridavam trochu rumu do cesta

06. 12. 2016, 21:23

Přidat komentář
Hanca333
Jojo jsou výborné, ale s marmeládou jsou lepší, s povidlama děláme vdolky. hmm a když tak přemýšlím už jsem na ně dostala chuť...

Hanca333 28. 01. 2010, 09:46

Facebook komentáře