Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Domácí koblihy

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 30min , porce

3800 kalorií, 10.0g cukrů, 97.0g tuků, 69.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme 1/2 lžíce povidel. Okraje těsta navlhčíme vodou a důkladně k sobě přilepíme. Vytvarujeme kulaté bochánky a dáme na 15 minut vykynout na pomoučený vál. Mezitím si v kastrolu rozpustíme tuk a postupně v něm smažíme nakynuté koblížky, dokud nezačnou hnědnout. Hotový koblížek poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotové koblížky pocukrujeme dle chuti.

Bulb Tip k receptu

Povidla můžeme nahradit marmeládou dle výběru.
Aby nám marmeláda z koblihů nevytekla, posypeme ji lžičkou strouhanky nebo nasekaných oříšků.
Aby koblihy nebyly příliš mastné, přidáme při smažení do tuku oloupaný a na kolečka nakrájený brambor, který mastnotu z větší části pohltí.

Milena

07. 07. 2009, Recept navštíven: 4019x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Domácí koblihy

Domácí koblihy

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související re...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí koblihy Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám celkem často hlavně v zimních měsících. Nejčastěji však s meruňkovou nebo jahodovou marmeládou.
Přidané ingredience: jahodová nebo meruňková marmeláda a cca jedna polévková lžíce rumu do těsta

22. 02. 2013, 10:43

Přidat komentář
Hanca333
Jojo jsou výborné, ale s marmeládou jsou lepší, s povidlama děláme vdolky. hmm a když tak přemýšlím už jsem na ně dostala chuť...

Hanca333 28. 01. 2010, 09:46

Facebook komentáře