Domácí koblihy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme 1/2 lžíce povidel. Okraje těsta navlhčíme vodou a důkladně k sobě přilepíme. Vytvarujeme kulaté bochánky a dáme na 15 minut vykynout na pomoučený vál. Mezitím si v kastrolu rozpustíme tuk a postupně v něm smažíme nakynuté koblížky, dokud nezačnou hnědnout. Hotový koblížek poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotové koblížky pocukrujeme dle chuti.
Tip k receptu
Povidla můžeme nahradit marmeládou dle výběru.
Aby nám marmeláda z koblihů nevytekla, posypeme ji lžičkou strouhanky nebo nasekaných oříšků.
Aby koblihy nebyly příliš mastné, přidáme při smažení do tuku oloupaný a na kolečka nakrájený brambor, který mastnotu z větší části pohltí.
07. 07. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: jahodová nebo meruňková marmeláda a cca jedna polévková lžíce rumu do těsta
maruskaji 22. 02. 2013, 11:43