Dort Starý pařez
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve ušleháme vejce na piškotové těsto. Na 1 vejce dáme 1 lžíci cukru. Pak do ušlehané směsi vmícháme 1 lžíci mouky na jedno vejce. Nejprve upečeme 2 rolády(vždy z 5-ti vajec). Tyto rolády použijeme na postranní větve. Na střed pařezu upečeme ze zbylých 5-ti vajec piškot ve 3 malých kastrůlcích. Než piškot vychladne, utřeme krém z másla, cukru moučky, kakaa, vychladlého pudinku(připraveného z mléka, vanilkových cukrů a pudinků) a ochutíme ho trochou rumu. Rolády promažeme krémem, piškot z kastrůlků též, rolády přepůlíme, seřízneme šikmo a krémem přilepíme ke středu. Z vykrojeného těsta uděláme kolem pařezu podložku. Potom vše natřeme krémem a trubičkou uděláme proužky. Vršek potřeme trochou bílého krému, který jsme si dali stranou. Úzkou trubičkou si uděláme léta(hnědým krémem). Z půlek ořechů budou suky. Z mandlové hmoty vytvoříme houby. Přizdobíme zelení.
Jiřulka15. 12. 2009