Fazolová polévka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

7h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

7h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

652 kalorií
0.0g cukrů
5.0g tuků
36.0g bílkovin


Příprava

Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouku a uděláme světlou jíšku (1-2 min.) do které zašleháme asi 6 dl vody, přidáme zeleninový bujón, fazole bez vody, pepř podle chuti a až se bujón rozvaří, můžeme ještě dosolit.
Vaříme do měkka. To bude nejméně 30 minut. Během vaření přiléváme vodu a mícháme, aby se nám mouka nebo fazolky nepřipálily ke dnu. Až nám fazolky změknou, tak se rozhodneme jak dál. Můžeme polovinu rozmixovat, přikyselit octem, nebo na konec přidat asi 4 lžíce sladké smetany. Jestli dáme smetanu a budeme přidávat ocet, tak až do polévky která se nebude vařit! Vodou si polévku naředíme podle toho, jak jí chceme mít hustou a počítejme s tím, že když budete fazolky mixovat, bude hustá až moc.

přidejte na:
Barbora Dvouletá

02. 09. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
tato polévka je u nás oblíbená , přidávám i sušenou saturejku a majoránku
Přidané ingredience: saturejka

planeta 23. 03. 2015, 10:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutná fazuľová polievka

palino 03. 03. 2017, 10:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobrá polievka

katka16031 12. 02. 2019, 19:41

Přidat komentář
veka
Já děkuji za tento recept, včera jsem dělala fazolovou polévku a tento recept mi pomohl. Jen jsem teda musela ty fazole vařit asi hodinu a půl. 30 minut bylo dost málo.

veka 02. 12. 2009, 11:08

Ajaja
Zkus někdy konzervované - když jde o čas, tak se to jednou snese.

Ajaja 04. 02. 2010, 17:32