Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Fazolová polévka

Obtížnost Čas přípravy
7h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 7h 40min
Nutriční hodnoty
652 kalorií 0.0g cukrů 5.0g tuků 36.0g bílkovin

Příprava

Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouku a uděláme světlou jíšku (1-2 min.) do které zašleháme asi 6 dl vody, přidáme zeleninový bujón, fazole bez vody, pepř podle chuti a až se bujón rozvaří, můžeme ještě dosolit.
Vaříme do měkka. To bude nejméně 30 minut. Během vaření přiléváme vodu a mícháme, aby se nám mouka nebo fazolky nepřipálily ke dnu. Až nám fazolky změknou, tak se rozhodneme jak dál. Můžeme polovinu rozmixovat, přikyselit octem, nebo na konec přidat asi 4 lžíce sladké smetany. Jestli dáme smetanu a budeme přidávat ocet, tak až do polévky která se nebude vařit! Vodou si polévku naředíme podle toho, jak jí chceme mít hustou a počítejme s tím, že když budete fazolky mixovat, bude hustá až moc.


Přidat na Pinterest
Barbora Dvouletá

02. 09. 2009, Recept navštíven: 4408x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
tato polévka je u nás oblíbená , přidávám i sušenou saturejku a majoránku
Přidané ingredience: saturejka

23. 03. 2015, 10:14

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná fazuľová polievka

03. 03. 2017, 10:46

Přidat komentář
veka
Já děkuji za tento recept, včera jsem dělala fazolovou polévku a tento recept mi pomohl. Jen jsem teda musela ty fazole vařit asi hodinu a půl. 30 minut bylo dost málo.

veka 02. 12. 2009, 11:08

Ajaja
Zkus někdy konzervované - když jde o čas, tak se to jednou snese.

Ajaja 04. 02. 2010, 17:32

Facebook komentáře