Fazolová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Fazolky namočíme nejméně na 6 hodin do vody. V hrnci si rozehřejeme sádlo, přidáme nakrájenou cibulku, mouku a uděláme světlou jíšku (1-2 min.) do které zašleháme asi 6 dl vody, přidáme zeleninový bujón, fazole bez vody, pepř podle chuti a až se bujón rozvaří, můžeme ještě dosolit.
Vaříme do měkka. To bude nejméně 30 minut. Během vaření přiléváme vodu a mícháme, aby se nám mouka nebo fazolky nepřipálily ke dnu. Až nám fazolky změknou, tak se rozhodneme jak dál. Můžeme polovinu rozmixovat, přikyselit octem, nebo na konec přidat asi 4 lžíce sladké smetany. Jestli dáme smetanu a budeme přidávat ocet, tak až do polévky která se nebude vařit! Vodou si polévku naředíme podle toho, jak jí chceme mít hustou a počítejme s tím, že když budete fazolky mixovat, bude hustá až moc.
02. 09. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: saturejka
planeta 23. 03. 2015, 11:14