Feta marinovaná v tymiánovém oleji

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
0min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

1290 kalorií
6.0g cukrů
89.0g tuků
83.0g bílkovin


Příprava

Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme.
Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná).
Můžeme přidat i trochu oleje z artyčoků, jestliže jsme použili konzervované. Přidat můžeme i olej ze sušených rajčat.
Fetu nakrájíme tak na 12 kusů a spolu s překrájenými rajčaty a artyčoky smícháme a dáme do mísy. Přidáme olivy a zalijeme bylinkovým olejem. Můžeme posypat tymiánem.
Necháme přes noc marinovat.

Tip k receptu

Podáváme s chlebem. Artyčoky použijeme v konzervě, nebo si je předem uvaříme. Používáme pouze artyčoková srdíčka.

přidejte na:
sonizna

16. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná feta

majka 17. 11. 2015, 19:46

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné

hanka 17. 11. 2015, 20:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Super!

Pajunc 21. 11. 2015, 18:11

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
skvelé

palino 26. 12. 2015, 15:52

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
oblubeny recept na fetu

dušanka 01. 09. 2016, 18:58

Přidat komentář