Feta marinovaná v tymiánovém oleji
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
1290
kalorií
6.0g
cukrů
89.0g
tuků
83.0g
bílkovin
Příprava
Česnek nakrájíme na tenké plátky. Sušenou chilli papričku rozdrtíme.
Tymiánové lístky nasypeme do oleje a rozmixujeme ručním mixérem. Poté vmícháme česnek, chilli a hodně čerstvě nadrceného černého pepře (nesolíme, feta je dost slaná).
Můžeme přidat i trochu oleje z artyčoků, jestliže jsme použili konzervované. Přidat můžeme i olej ze sušených rajčat.
Fetu nakrájíme tak na 12 kusů a spolu s překrájenými rajčaty a artyčoky smícháme a dáme do mísy. Přidáme olivy a zalijeme bylinkovým olejem. Můžeme posypat tymiánem.
Necháme přes noc marinovat.
Tip k receptu
Podáváme s chlebem. Artyčoky použijeme v konzervě, nebo si je předem uvaříme. Používáme pouze artyčoková srdíčka.
sonizna16. 11. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.