Hančina hrníčková buchta

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3576 kalorií
0.0g cukrů
136.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žloutky. Vypracujeme těsto, do něhož pomalu přimícháváme sníh ze dvou bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V rozehřáté troubě pečeme cca 30-40 minut, než se nám buchta začne odlepovat od krajů plechu.

Tip k receptu

Podle chuti můžeme přidat nahrubo nastrouhaná jablka či kompotované ovoce.

přidejte na:
Šéfredaktor

17. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
majka
jednoduchá a perfektná buchta

25. 09. 2018, 20:38

hanka
dobrý recept

28. 01. 2019, 20:28

palino
výborné

12. 02. 2019, 19:58

dušanka
je to chutné

02. 04. 2019, 20:29

Přidat komentář
labe
Dělám hrníčkovou buchtu už léta,jenže na vylité těsto na plechu dávám ovoce / rybíz,meruňky,borůvky..../ a posypu drobenkou. Do těsta nedávám zvlášť žloutky a pak z bílků sníh,dám tam celá vejce. Tento recept lze použít i na pečení bábovky.

labe 24. 08. 2009, 18:25

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.