Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hančina hrníčková buchta

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3576 kalorií 0.0g cukrů 136.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žloutky. Vypracujeme těsto, do něhož pomalu přimícháváme sníh ze dvou bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V rozehřáté troubě pečeme cca 30-40 minut, než se nám buchta začne odlepovat od krajů plechu.

Bulb Tip k receptu

Podle chuti můžeme přidat nahrubo nastrouhaná jablka či kompotované ovoce.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

17. 08. 2009, Recept navštíven: 9673x


Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
Dělám hrníčkovou buchtu už léta,jenže na vylité těsto na plechu dávám ovoce / rybíz,meruňky,borůvky..../ a posypu drobenkou. Do těsta nedávám zvlášť žloutky a pak z bílků sníh,dám tam celá vejce. Tento recept lze použít i na pečení bábovky.

labe 24. 08. 2009, 18:25

Facebook komentáře