Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hančina hrníčková buchta

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

3576 kalorií, 0.0g cukrů, 136.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žloutky. Vypracujeme těsto, do něhož pomalu přimícháváme sníh ze dvou bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V rozehřáté troubě pečeme cca 30-40 minut, než se nám buchta začne odlepovat od krajů plechu.

Bulb Tip k receptu

Podle chuti můžeme přidat nahrubo nastrouhaná jablka či kompotované ovoce.

Šéfredaktor

17. 08. 2009, Recept navštíven: 9375x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hančina hrníčková buchta

Hančina hrníčková buchta

Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žlo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hančina hrníčková buchta Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
labe
Dělám hrníčkovou buchtu už léta,jenže na vylité těsto na plechu dávám ovoce / rybíz,meruňky,borůvky..../ a posypu drobenkou. Do těsta nedávám zvlášť žloutky a pak z bílků sníh,dám tam celá vejce. Tento recept lze použít i na pečení bábovky.

labe 24. 08. 2009, 18:25

Facebook komentáře