Hančina hrníčková buchta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3576
kalorií
0.0g
cukrů
136.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Mouku smícháme s cukrem, citrónovou kůrou a práškem do pečiva. Řádně promícháme a přidáme mléko, olej a žloutky. Vypracujeme těsto, do něhož pomalu přimícháváme sníh ze dvou bílků. Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V rozehřáté troubě pečeme cca 30-40 minut, než se nám buchta začne odlepovat od krajů plechu.
Tip k receptu
Podle chuti můžeme přidat nahrubo nastrouhaná jablka či kompotované ovoce.
Šéfredaktor17. 08. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.