Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Holandská omáčka

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 35min
Nutriční hodnoty
750 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pridáme do nej na kúsky pokrájané maslo a citrónovú šťavu (alebo ocot), podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme štipku citrónovej kôky.

Bulb Tip k receptu

Holandskú omáčku podávame k vareným či opekaným rybam alebo k varenému teľaciemu mäsu, ale aj ku karfiolu alebo špargli. Do omáčky môžeme primiešať aj za lyžicu postrúhaného chrenu. Znamenite doplní chuť rybieho filé, opečeného na masle. Polejeme ňou aj zemiaky, ktoré podávame k file.


Přidat na Pinterest
Jozef

08. 12. 2011, Recept navštíven: 2156x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra holandska omáčka

17. 04. 2016, 19:20

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika holandska omáčka

10. 05. 2016, 15:20

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaná omáčka

19. 08. 2016, 10:08

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná omáčka

11. 12. 2017, 20:50

Přidat komentář

Facebook komentáře