Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Holandská omáčka

Holandská omáčka
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 35min , porce

750 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 1.0g bílkovin

Příprava

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pridáme do nej na kúsky pokrájané maslo a citrónovú šťavu (alebo ocot), podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme štipku citrónovej kôky.

Bulb Tip k receptu

Holandskú omáčku podávame k vareným či opekaným rybam alebo k varenému teľaciemu mäsu, ale aj ku karfiolu alebo špargli. Do omáčky môžeme primiešať aj za lyžicu postrúhaného chrenu. Znamenite doplní chuť rybieho filé, opečeného na masle. Polejeme ňou aj zemiaky, ktoré podávame k file.

Jozef

08. 12. 2011, Recept navštíven: 1754x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Holandská omáčka

Holandská omáčka

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Holandská omáčka Link-arrow
Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...

Thumb

Opečené brambory s oreganem a česnekem

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hlubším širokém hrnci rozpálíme olej - opravdu je ho p...


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra holandska omáčka

17. 04. 2016, 19:20

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika holandska omáčka

10. 05. 2016, 15:20

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšaná omáčka

19. 08. 2016, 10:08

Přidat komentář

Facebook komentáře