Holandská omáčka

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
25min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

750 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

V troške studeného vývaru rozšľaháme žĺtky s hladkou alebo zemiakovou múkou. Zvyšný vývar necháme zovrieť, postavíme do vodného kúpeľa a za stáleho miešania prilievame rozšľahané žĺtky. Len čo omáčkazačne narástať a hustnúť, ihneď ju odstavíme, pridáme do nej na kúsky pokrájané maslo a citrónovú šťavu (alebo ocot), podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme štipku citrónovej kôky.

Tip k receptu

Holandskú omáčku podávame k vareným či opekaným rybam alebo k varenému teľaciemu mäsu, ale aj ku karfiolu alebo špargli. Do omáčky môžeme primiešať aj za lyžicu postrúhaného chrenu. Znamenite doplní chuť rybieho filé, opečeného na masle. Polejeme ňou aj zemiaky, ktoré podávame k file.

přidejte na:
Chybí obrázek

08. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobra holandska omáčka

17. 04. 2016, 19:20

Chybí obrázek
klasika holandska omáčka

10. 05. 2016, 15:20

Chybí obrázek
vyskúšaná omáčka

19. 08. 2016, 10:08

Chybí obrázek
velmi chutná omáčka

11. 12. 2017, 20:50

Chybí obrázek
omáčka dobrá

09. 06. 2019, 16:53

Chybí obrázek
omačku robí často

27. 06. 2019, 19:48

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.