Horalský závin

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1590 kalorií
1.0g cukrů
13.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Zemiaky ošúpeme, opláchneme v studenej vode a nastrúhame. Dáme ich na sito a necháme odkvapkať do misy, potom vodu zlejeme.
Zemiaky sparíme horúcim mliekom a pridáme nadrobno posekané oškvarky, rozotretý cesnak, koreniny, soľ, strúhanku, hríby a vajíčka. Ak je cesto riedke, pridáme trochu múky, dobre premiešame. Pekáč potrieme masťou, nalejeme zemiakové cesto, zarovnáme a pečieme v rozohriatej rúre do ružova asi 20-30 minut.

Tip k receptu

Horúcu placku nožom skrútime ako závin a podávame s kyslou kapustou alebo hlávkovým šalátom.

přidejte na:
Jozef

28. 11. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný zemiakovo škvarkový zavin

katka16031 09. 11. 2016, 20:50

Přidat komentář