Horalský závin
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1590
kalorií
1.0g
cukrů
13.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
Zemiaky ošúpeme, opláchneme v studenej vode a nastrúhame. Dáme ich na sito a necháme odkvapkať do misy, potom vodu zlejeme.
Zemiaky sparíme horúcim mliekom a pridáme nadrobno posekané oškvarky, rozotretý cesnak, koreniny, soľ, strúhanku, hríby a vajíčka. Ak je cesto riedke, pridáme trochu múky, dobre premiešame. Pekáč potrieme masťou, nalejeme zemiakové cesto, zarovnáme a pečieme v rozohriatej rúre do ružova asi 20-30 minut.
Tip k receptu
Horúcu placku nožom skrútime ako závin a podávame s kyslou kapustou alebo hlávkovým šalátom.
Jozef28. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.