Houbový nákyp

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1092 kalorií
1.0g cukrů
49.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme trochou mléka, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Poté necháme houby vychladnout.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme dva žloutky, trochu soli, pepře a zalijeme zbytkem mléka. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s houbami promícháme do těsta. Nakonec přidáme ještě petrželku.
V menší zapékací formě rozpustíme máslo, nalijeme těsto, které po povrchu poprášíme paprikou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme dozlatova.

Tip k receptu

Dle chuti můžeme také posypat sýrem.

přidejte na:
Ellis

11. 12. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
nákyp je velmi dobrý, robím aj z mrazených hub
katka16031 17. 04. 2016, 21:14
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutný nákyp
Svetlana 03. 05. 2018, 22:58