Houbový nákyp

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1092 kalorií
1.0g cukrů
49.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme trochou mléka, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Poté necháme houby vychladnout.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme dva žloutky, trochu soli, pepře a zalijeme zbytkem mléka. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s houbami promícháme do těsta. Nakonec přidáme ještě petrželku.
V menší zapékací formě rozpustíme máslo, nalijeme těsto, které po povrchu poprášíme paprikou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme dozlatova.

Tip k receptu

Dle chuti můžeme také posypat sýrem.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
nákyp je velmi dobrý, robím aj z mrazených hub

17. 04. 2016, 19:14

Chybí obrázek
veľmi chutný nákyp

03. 05. 2018, 20:58

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.