Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Houbový nákyp

Houbový nákyp
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

1092 kalorií, 1.0g cukrů, 49.0g tuků, 55.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme trochou mléka, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Poté necháme houby vychladnout.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme dva žloutky, trochu soli, pepře a zalijeme zbytkem mléka. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s houbami promícháme do těsta. Nakonec přidáme ještě petrželku.
V menší zapékací formě rozpustíme máslo, nalijeme těsto, které po povrchu poprášíme paprikou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Dle chuti můžeme také posypat sýrem.

Ellis

11. 12. 2011, Recept navštíven: 1006x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Houbový nákyp

Houbový nákyp

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrů...

Zobrazit všechny podobné recepty k Houbový nákyp Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nákyp je velmi dobrý, robím aj z mrazených hub

17. 04. 2016, 19:14

Přidat komentář

Facebook komentáře