Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Houbový nákyp

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 45min
Nutriční hodnoty
1092 kalorií 1.0g cukrů 49.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do kastrůlku se silným dnem, zalijeme trochou mléka, osolíme, přiklopíme a necháme chvíli dusit. Poté necháme houby vychladnout.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme dva žloutky, trochu soli, pepře a zalijeme zbytkem mléka. Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s houbami promícháme do těsta. Nakonec přidáme ještě petrželku.
V menší zapékací formě rozpustíme máslo, nalijeme těsto, které po povrchu poprášíme paprikou a v troubě předehřáté na 180°C upečeme dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Dle chuti můžeme také posypat sýrem.


Přidat na Pinterest
Ellis

11. 12. 2011, Recept navštíven: 1259x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nákyp je velmi dobrý, robím aj z mrazených hub

17. 04. 2016, 19:14

Přidat komentář

Facebook komentáře