Hovězí plátky s celerem a jablkem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 25min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
190
kalorií
0.0g
cukrů
15.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Plátky hovězího masa dobře naklepeme, osolíme a opepříme. Do kastrolu dáme mírně zahřát olej, na který vložíme hovězí plátky a ihned je přiklopíme poklicí. Velmi zvolna dusíme asi 10 minut, než maso pustí šťávu a poté obrátíme. Dusíme do vydušení a teprve potom podlijeme vodou. Až jsou plátky masa skoro měkké, tak přidáme nastrouhaný celer a jablko, které dusíme ještě asi 10 minut. V troše studené vody rozmícháme hořčici, škrob a přilijeme k masu. Krátce povaříme a odstavíme. Hovězí plátky podáváme s bramborovým knedlíkem.
JanaB16. 02. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.