Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Hruškový koláč s mandlovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 25min
Nutriční hodnoty
504 kalorií 2.0g cukrů 24.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, poté do mísy prosejeme mouku a kypřící prášek a přidáme na kostky nakrájené máslo. Prsty hněteme dokud se z těsta nestane drobenka.
Plech, nebo koláčovou formu si vymažeme máslem a drobenku nasypeme do formy a prsty utlačíme po celé ploše formy. Formu i s těstem vložíme do lednice, tím předejdeme zmrskávání těsta.
Hrušky si oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadřince. Nakrájíme je na osminky. Poté je naskládáme hned vedle sebe do formy na těsto a vložíme zpět do lednice.
Poté si připravíme mandlový krém. Zakysanou smetanu, celé vejce, cukr moučku a mandle smícháme v misce na hladký krém. Z bílků ušleháme pevný a lesklý sníh a opatrně jej vmícháme ke krému ze zakysané smetany. Pro zvýraznění chuti mandlí můžeme přidat i kapku mandlové esence.
Krém uhladíme do formy na hrušky a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C přibližně 1 hodinu.
Pokud je povrch zlatý a uprostřed ještě koláč není hotový, přikryjeme jej alobalem a pečeme ještě chvíli.
Po upečení necháme koláč asi 15 minut dojít a můžeme podávat.


Přidat na Pinterest
Sonia005

11. 12. 2011, Recept navštíven: 3771x


Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star
Dobrý ale na můj vkus příliš "voňavý", jakoby se jednotlivé vůně trochu bily, ale jako vždy se jen zaprášilo...
Přidané ingredience: dle receptu

08. 01. 2013, 21:07

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutný koláč

03. 01. 2017, 20:46

Přidat komentář

Facebook komentáře