Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hruškový koláč s mandlovým krémem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 25min , porce

504 kalorií, 2.0g cukrů, 24.0g tuků, 10.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, poté do mísy prosejeme mouku a kypřící prášek a přidáme na kostky nakrájené máslo. Prsty hněteme dokud se z těsta nestane drobenka.
Plech, nebo koláčovou formu si vymažeme máslem a drobenku nasypeme do formy a prsty utlačíme po celé ploše formy. Formu i s těstem vložíme do lednice, tím předejdeme zmrskávání těsta.
Hrušky si oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadřince. Nakrájíme je na osminky. Poté je naskládáme hned vedle sebe do formy na těsto a vložíme zpět do lednice.
Poté si připravíme mandlový krém. Zakysanou smetanu, celé vejce, cukr moučku a mandle smícháme v misce na hladký krém. Z bílků ušleháme pevný a lesklý sníh a opatrně jej vmícháme ke krému ze zakysané smetany. Pro zvýraznění chuti mandlí můžeme přidat i kapku mandlové esence.
Krém uhladíme do formy na hrušky a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C přibližně 1 hodinu.
Pokud je povrch zlatý a uprostřed ještě koláč není hotový, přikryjeme jej alobalem a pečeme ještě chvíli.
Po upečení necháme koláč asi 15 minut dojít a můžeme podávat.

Sonia005

11. 12. 2011, Recept navštíven: 3573x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mřížkový jablkový či hruškový koláč

Mřížkový jablkový či hruškový koláč

Jablka či hrušky oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo. V kastrůlku s trochou hody a cukrem krystal j...

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Hrušky oloupeme, nakrájíme, vykrojíme jádřince a pokapeme citrónovou šťávou, aby nám nezhnědly. Vodu smíchá...

Hruškový koláč s drobenkou

Hruškový koláč s drobenkou

V širším kastrolu dusíme spolu s citrónovou šťávou nahrubo nastrouhané hrušky, do kterých jsme přidali též ...

Krémový hruškový koláč

Krémový hruškový koláč

Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odp...

Hruškový koláč s tvarohem

Hruškový koláč s tvarohem

Z mouky, změklého másla, 50 g cukru a soli vypracujeme těsto. Těsto položíme na vymaštěný plech a na okrají...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hruškový koláč s mandlovým krémem Link-arrow

Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star
Dobrý ale na můj vkus příliš "voňavý", jakoby se jednotlivé vůně trochu bily, ale jako vždy se jen zaprášilo...
Přidané ingredience: dle receptu

08. 01. 2013, 21:07

Přidat komentář

Facebook komentáře