Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

2025 kalorií, 55.0g cukrů, 25.0g tuků, 112.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Osmažíme pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidáme koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujeme.
Zalijeme horkou vodou, přidáme kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vaříme cca 15 minut (do změknutí brambor – záleží na velikosti kousků).
Přibližně třetinu uvařené polévky odebereme a rozmixujeme do krémova, jde to i ponorným mixérem. Vrátíme zpět do polévky – tím ji skvěle zahustíme, aniž bychom museli dělat ne moc zdravou jíšku.
Na závěr přidáme na kousky nakrájený mangold nebo na šikmo nakrájené zelené části pórku, necháme přejít varem a ihned vypneme. Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, popřípadě můžeme přidat i trošku smetany (bio kravské, sojové nebo ovesné) – ale to vůbec není nutné.
Posypeme opraženými dýňovými semínky nebo vlašskými ořechy.

Bulb Tip k receptu

Vůbec nevadí, když uvaříme více cizrny najednou! Zbytky cizrny můžeme mít v mrazáku pro případ, když nestíháme uvařit a pak jen uděláme velmi rychlou zeleninovou polévku. Dáme do ní povařit zmraženou cizrnu a velmi rychle je hotová docela výživná polévka. Nebo ze zbytků cizrny můžeme dělat jednoduché pomazánky.

Smart Press

10. 06. 2011, Recept navštíven: 2708x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem

Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem

Osmažíme pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidáme koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli ores...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hustá cizrnovo - bramborová polévka s mangoldem Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
velmi zajímavý recept, přidala bych i trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

01. 11. 2014, 07:16

Přidat komentář
Thumb
Zkusila jsem Váš podobný základ, ale trošku jiné ingredience: olej, cibule, 3ks česneku, 1 cuketa na kostičky, 10 cherry rajčat, rozmarýn, tymián, saturejka, 2 brambory, sladká paprika - to vše jsem zarestovala a nakonec přidala uvařenou cizrnu a následně rozmixovala. Do hotové polévky jsem přidala pár kapek limetky a polévka byla opravdu vynikající.

Silvie 18. 05. 2012, 13:31

palino
s bylinkami je to velmi dobre

palino 11. 08. 2016, 21:20

Facebook komentáře