Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Debrecinské párky

Dračí dech

Dračí dech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové kýty (plecka), 3 žampiony, 1 paprika (kapie), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 párek, sůl, pepř, 1 lžička koření dračí dech, 1 lžička drceného kmínu, 2-3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce sójové omáčky, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, koření dračí dech a olej. Promícháme a necháme chvíli proležet (možno i přes noc). Mezitím si nakrájíme papriku na malé kousky, párek na kolečka, cibuli na nudličky a žampi...

Polévka z kapustiček

Polévka z kapustiček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 střední brambory, 1 tenký debrecinský párek, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kmín, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 vejce, 1 lžička majoránky

Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní povadlé listy a nakrájíme na proužky. Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme kapustičky a krátce osmahneme. Pak zalijeme vroucí vodou, vhodíme brambory na kostičky, pokrájený párek, prolisovaný...

Uzenářská kotleta na majoránce

Uzenářská kotleta na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 50 g anglické slaniny, 1 debrecínský párek, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce houbového koření, hovězí vývar, instantní jíška, olej

Plátky kotlet naklepeme, nařízneme, aby se nám nekroutily, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na oleji zprudka opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme z pánve a uchováváme v teple. Ve výpeku osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, anglickou slan...

Zelí po alsasku

Zelí po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,2 dcl bílého vína, 10 g cibule, 10 g strouhaného jablka , 50 g sterilovaného zelí, 3 kuličky hořčičného semínka, 50 g párků, troška pepře, špetka soli, 5 g tuku, 20 g uzeného masa, 0,2 dcl vývaru

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme pokrájené zelí a strouhané jablko, okořeníme, osolíme, podlijeme vývarem a vínem. Dusíme s plátkem uzeného masa. Před koncem dušení přidáme zbytek vína a ohřátý párek.

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení těstovin, 1 cibule, 20 dkg šunky, 3 debrecinské párky, 1 hlávka brokolice, 1 balení zakysané smetany, 2 vejce

Ve větším hrnci si dáme vařit balení těstovin. Na pánvičce mezitím osmažíme najemno nakrájenou cibulku, až bude zlatavá přihodíme k ní šunku a párky podle chuti. Necháme chvíli opéct a nakonec přihodíme asi na 1-2 minuty střapečky brokolice. V jin...

Dětská autíčka

Dětská autíčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rohlíky, 1 salátová okurka, 4 párky, 4 cherry rajčátka, 4 plátky tvrdého sýra, 4 lžíce kečupu, 4 vejce

Rohlíky si rozpůlíme. Vejce si uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme. Okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčátka si rozpůlíme. Připravíme si párátka. Vyrobíme 4 stejná autíčka. Půlku rohlíku uprostřed trochu vydlabeme tak, ab...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Cikánská vepřová směs

Cikánská vepřová směs

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, sůl a pepř dle chuti, troška hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 2-3 nohy párku, 1 větší cibule, 1 zelená paprika , 1-2 rajčata, rostlinný olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, pak zaprášíme moukou a promícháme. Nudličky restujeme na rozehřátém oleji skoro doměkka. Pak maso vypneme, odložíme stranou a udržujeme v teple. Na lžíci oleje vhodíme anglickou slaninu nakrájenou ...

Fazolová polévka s párkem

Fazolová polévka s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g fazolí, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce hladké mouky, 200 g párků

Fazole předem namočíme a uvaříme. V hrnci zpěníme na sádle nakrájenou cibuli, přidáme k ní prolisovaný česnek a na kolečka nakrájené párky. Osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme fazolemi i s vývarem. Provaříme a podáváme.

Kuřecí galantina s párkem

Kuřecí galantina s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, sůl a pepř dle potřeby, 150 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžíce Solamylu, 2 nohy pikantnějšího párku, provensálské koření, olej, nejlépe ve spreji, na pomaštění alobalu

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kou...

Párky v županu - rychlovka

Párky v županu - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tenkých párků, 8 plátků tvrdého sýra, 25 dkg listového těsta, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 vejce na potření, 4 lžíce kečupu

Listové těsto rozválíme na plát, pokrájíme na obdélníky rádýlkem, do jejich středu dáme po 1 párku obaleném 2 plátky sýra, potřeném hořčicí a zatočíme do ruličky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme péci do rozehřáté trouby 180 st.C a pečeme doz...

Vepřové v míse

Vepřové v míse

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků vepřového masa, 1/2 balení masoxu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200 g junior salámu, 3 debrecínské párky, 3 trojúhelníčky taveného sýru, 3 plátky sýru eidam, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka grilovacího koření, špetka mleté papriky

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a paprikou. Cibuli, česnek, salám a párky pokrájíme na kolečka, sýry na plátky. Pekáček vytřeme olejem, dáme kolečka cibule, česneku, řadu masa, salámu, sýru a párků. Střídáme, dokud m...

Minipizzy s jogurtovou náplní

Minipizzy s jogurtovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 150 ml bílého jogurtu, 2 rajčata, 1 menší hrst oliv, 1/2 lžíce oregana, 2 balení plátkového sýra, 2 ks debrecinských párků

Nejprve si rozpálíme troubu na 220°C. Plátkový sýr vybalíme, párky nakrájíme na kolečka. Jogurt, rajčata, olivy a oregano vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou kaši. Listové těsto vyválíme na dva pláty, každý potřeme polovinou rajčatové sm...

Lečo z patizónu

Lečo z patizónu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 patizon cca 500 g, 100 g uzené slaniny, 2 cibule, 2 rajčata, 200 g debrecinských párků, 4 vejce, 100 ml smetany, troška čerstvé bazalky, troška soli, troška mletého pepře, 2 stroužky česneku

Patizóny očistíme, pokrájame na pásiky. Rajčiny sparíme a tiež pokrájame. Plátky slaniny ponakrajujeme na krebienky, opražíme ich do chrumkava a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, pridáme patizóny a rajčiny, osolíme, okoreníme ...

Švábský salát

Švábský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g nalámaných špaget, 200 g uzeného sýra, 2 debrecínské párky, 5 lžic rajčatového protlaku, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce octa, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, pár listu bazalky, 150 g rajčat

Vo väčšom hrnci, vo veľkom množstve posolenej vody uvaríme domäkka cestovinu, ocedíme, prelejeme studenou vodou a polejeme olejom, aby sa nelepily. Syr a olúpané párky nakrájame na rezance, rajčiaky na plátky, všetko vložíme do misy, zalejeme nále...

Lesso - italské sedlácké hody

Lesso - italské sedlácké hody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky od kosti, 500 g hovězího masa , 2 páry debrecínských párků, 4 papriky (kapie), 2 kořeny mrkve, 1 hlávka květáku, 1 menší kořen celeru, 1 menší hlávka kapusty, 1 svazek chřestu, sůl podle potřeby

Spolu varíme šunku a hovädzie mäso asi 60 minút, potom pridáme mrkvu, zeler a kel. Spolú varime ďalších 15 minút, pridáme karfiol, špargľu a tesne pred dovarením párky s paprikou zbavenou jadrovníka. Dosolíme. Mäso podávame pokrájané na hrubšie pl...

Párky v těstíčku

Párky v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 debrecinských párků, 4 plátky tvrdého sýra, 2-3 vejce, 1 šálek hladké mouky, slunečnicový olej

Párky podélně rozpůlíme. Každou polovinu podélně prokrojíme, ale nedořízneme. Do vzniklého otvoru vložíme silnější proužek tvrdého sýra a na každém konci spíchneme párátkem. Poté obalíme v těstíčku z rozkvedlaných vajec a mouky. Smažíme na rozpále...

Plněné cibulové mističky

Plněné cibulové mističky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cibule, 200 g debrecinských párků, 250 g anglické slaniny, 1 balení zakysané smetany, 150 g srouhaného Eidamu

Oloupanou cibuli podélně překrojíme. Oddělujeme jednotlivé cibulové mističky. Když jsou malé, zbytky nadrobno nasekáme. Párky a slaninu si nasekáme nadrobno. Cibuli, slaninu a párky vložíme na pánev a lehce osmažíme. Cibulové mističky osolíme, o...

Žárská pochoutka

Žárská pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 500 g vepřové kýty, 150 g debrecínských párků, 250 g brambor, 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, 1 lžička majoránky, sůl podle potřeby

Bravčové stehno a pečeň pokrájame na rezance, urestujeme ich spolu s cibuľou, soľou a korením. Zo zemiakov, múky , soli, majoránky, korenia, cesnaku a vajec pripravíme zemiakové placky. Do každej dáme urestované mäso, potom ju stočíme a na jej v...

Zapečené špagety s párkem

Zapečené špagety s párkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 paprika (kapie), 1/2 brokolice, 1 debrecinský párek, 4 rajčata, 1 hovězí bujón, 1 balení smetany, troška kečupu, 3 slepičí vejce, 100 g tvrdého sýra

Špagety uvaříme s kostkou bujónu. Necháme je okapat. Nasekáme si papriku na kostičky, uvaříme brokolici a orestujeme na kostičky nasekaný párek. Poté vše smícháme se špagetami. Přesypeme do pekáče, navrch přidáme rajčata a dáme zapéct. Smetanu ro...

Provensálské rizoto

Provensálské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 - 6 nožiček debrecinských párků, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky provensálského koření, 2 balení dlouhozrnné rýže, 300 g mražené zeleninové směsi

Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky, orestujeme na olivovém oleji a přidáme provensálské koření. Párky podélně nakrájíme na půlkruhy. Přidáme k cibuli a česneku, osolíme a restujeme asi 5 minut. Přidáme zeleninovou směs a pomalu dusíme do...

Mleté hovězí ptáčky

Mleté hovězí ptáčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 3 vejce uvařená natvrdo, 3 sterilované okurky, 2 párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, 1 dcl mléka, sůl, pepř, olej na smažení

Mleté maso ochutíme solí a pepřem, podle potřeby přidáme mléko, promícháme a rozválíme z něj cca 4-5 placiček, které potřeme hořčicí a na které poklademe rozkrájené vejce, párek a okurku. Pak placičky i s náplní zavineme a vytvarujeme z nich váleč...

Liptovská houbovka s bramborem

Liptovská houbovka s bramborem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g očištěných brambor, 250 g hřibů, 150 g párků, 50 g tuku, 500 ml mléka, 1,5 l vody, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, 2 bobkové listy, troška polévkového koření , špetka soli, špetka pepře

Zápražku z múky a masti zalejeme mliekom a vodou, osolíme, rozmiešame a po zovretí pridáme nakrájané huby, kocky zemiakov a bobkový list. Do uvarenej polievky pridáme opečené kolieska párkov, polievkové korenie a ocot.

Párky s cibulí v alobalu

Párky s cibulí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek másla, 2 silné párky, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, lžička hořčice, lžička mleté papriky, špetka soli, 1 lžička grilovacího koření

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Silné párky oloupeme ze slupky. Na alobal poklademe cibuli nakrájenou na kolečka, navrch párky, kousek másla, zase cibuli - tou nešetříme. Podle chuti můžeme přidat kečup, hořčici, grilovací koření, papr...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

stránka: