Jablečná buchta s drobenkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.
Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte mouku prosátou s kypř. práškem, přilijte šlehačku a ještě pořádně rozmíchejte. Nakonec z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do těsta.
Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhlaďte povrch.
Těsto nabude, musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsně vedle sebe naskládejte ovoce.
Drobenka: V misce promíchejte cukr s moukou, přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí prstů vypracujte drobenku. Posypte ji koláč a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut.
Tip k receptu
Ovoce můžete obměňovat.
Sonia00510. 11. 2011