Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečná buchta s drobenkou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3144 kalorií 1.0g cukrů 40.0g tuků 71.0g bílkovin

Příprava

Jablka oloupeme a odřízneme jadřince. Jablka nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou.
Vejce rozklepněte, oddělte žloutky od bílků. Žloutky vložte spolu s cukrem do mísy a vyšlehejte do pěny. Přisypte vanilkový cukr, postupně přimíchejte mouku prosátou s kypř. práškem, přilijte šlehačku a ještě pořádně rozmíchejte. Nakonec z bílků ušlehejte sníh a zlehka vmíchejte do těsta.
Troubu rozehřejte na 180°C. Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem a stěrkou uhlaďte povrch.
Těsto nabude, musí být jen 1 cm vysoké. Na povrch těsně vedle sebe naskládejte ovoce.
Drobenka: V misce promíchejte cukr s moukou, přidejte na kousky nakrájené máslo a pomocí prstů vypracujte drobenku. Posypte ji koláč a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut.

Bulb Tip k receptu

Ovoce můžete obměňovat.


Přidat na Pinterest
Sonia005

10. 11. 2011, Recept navštíven: 7945x

Podobné recepty


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkoušela jsem, a je jednoduchý, a přitom výborný

22. 12. 2012, 02:40

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduché, chutné

11. 11. 2015, 10:53

Přidat komentář

Facebook komentáře