Jablečný štrůdl
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
4440
kalorií
159.0g
cukrů
16.0g
tuků
49.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme na pomoučeném vále. Na vyválené těsto dáme jablka a posypeme skořicí. Těsto zabalíme do šišky a dáme na předem vymazaný plech máslem. Rozklepneme zbývající vejce a štrúdly jím potřeme. Dáme péct na 20-30 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Štrúdly upečené do zlatova vytáhneme, necháme vychladnout a posypeme cukrem.
Mája08. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziEvík 04. 10. 2012, 22:17
© 2024, Railsformers s.r.o.