Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečný štrůdl

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
4440 kalorií 159.0g cukrů 16.0g tuků 49.0g bílkovin

Příprava

Připravíme si mísu na těsto, do ní dáme hladkou mouku, 1 vejce, vlažnou vodu, nastrouhanou Heru, zamícháme a necháme odležet. Mezitím jablka oloupeme, zbavíme jadřince, nastrouháme a smícháme s cukrem. Těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl vyválíme na pomoučeném vále. Na vyválené těsto dáme jablka a posypeme skořicí. Těsto zabalíme do šišky a dáme na předem vymazaný plech máslem. Rozklepneme zbývající vejce a štrúdly jím potřeme. Dáme péct na 20-30 minut do předehřáté trouby na 150 °C. Štrúdly upečené do zlatova vytáhneme, necháme vychladnout a posypeme cukrem.


Přidat na Pinterest
Mája

08. 11. 2009, Recept navštíven: 6207x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Štrudl u nás pečeme velmi často, používám ted ykupované listové těsto, je to rychlejší,ale jinak super. A ovšem u nás se posypává kakaem.

04. 10. 2012, 20:17

planeta
Restaurant_star
jablka posypávám ještě 1 hrstí rozinek
Přidané ingredience: rozinky

03. 02. 2014, 17:28

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept aj krd ja používam kupované lístkové cesto

16. 01. 2016, 18:11

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je tovyborná jablková štrúdľa so všetkým čo mam mať

21. 01. 2017, 19:22

Přidat komentář
veerac
Jablka také můžeme nakrájet na plátky a promíchat a vanilkovým pudinkem. Šťáva nebude tolik vytékat z jablek.

veerac 13. 11. 2009, 21:43

tepito
Souhlasím-taky občas pro změnu používám pudink vanilkový a citronový.

tepito 30. 01. 2010, 08:31

Ajaja
Já jablka podsypávám trochou strouhanky, aby se šťáva pěkně vsákla. Nijak to na chuti či konzistenci není znát. Zkusila jsem podsypat i mletými ořechy, ale efek (včetně chuťového) byl stejný.

Ajaja 05. 02. 2010, 16:35

veerac
Někdo to podsypává kokosem, ale mně to moc nechutná, tak jsem vymyslela, že bych to zkusila podsypat kukuřičnými lupínky.

veerac 05. 02. 2010, 21:56

tepito
Může se podsypat i vločkami.

tepito 06. 02. 2010, 04:30

Ajaja
Asi je to v zásadě jedno. Já jen udělala zkušenost, že strouhanka nejlépe saje, takže když jsou jablka hodně šťavnatá (někdy je mám nastrouhané do zásoby a v mrazničce, tak potom taky pouští hodně šťávy), je to nutné.

Ajaja 06. 02. 2010, 06:26

veerac
Také si je strouhám a dávám do mrazáku. Když jsou jablka kyselá, tak je podsypám nastrouhanými dětskými piškoty.

veerac 07. 02. 2010, 23:19

veerac
Nemyslím, že je to tak nutné je podsypat. Já když je vyndám z mrazáku večer, dám je na síto a ránu můžu začít péct, tak vůbec nejsou třeba podsypat.

veerac 07. 02. 2010, 23:23

tepito
Ale to se ochudíš o tu šťávičku,ta s tou strouhankou,piškoty,vločkami,tam právě dělá tu důležitou složku.

tepito 08. 02. 2010, 07:58

veerac
Ani bych neřekla, ono to zase tak suché neni. Ta šťáva co vyteče co misky, tak pak vypiji jako mošt.

veerac 08. 02. 2010, 09:56

Ajaja
Jj, tepito to vystihla

Ajaja 09. 02. 2010, 16:19

Facebook komentáře