Jahelník s ovocem a oříšky

Jahelník s ovocem a oříšky

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

1440 kalorií
1.0g cukrů
58.0g tuků
52.0g bílkovin


Příprava

Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talíři pocukrujeme nebo polijeme ovocnou sťávou.

přidejte na:
Jakub Vojtěch

28. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
hanka
dobre suroviny , super recept

06. 10. 2016, 09:54

Přidat komentář
tepito
Jahelník znám jen se sušenými švestkami,oříšky jsou zajímavá změna.

tepito 10. 12. 2009, 05:35

Angel 666
Já do jahelníku dávám směs jablek se švestkami a rozinkami, v sezóně dávám i čerstvé jahody.

Angel 666 13. 01. 2010, 12:37

tepito
Jahody?Vidíš,tak to by mě nenapadlo.

tepito 13. 01. 2010, 12:51

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.