Jahelník s ovocem a oříšky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1440
kalorií
1.0g
cukrů
58.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talíři pocukrujeme nebo polijeme ovocnou sťávou.
Jakub Vojtěch28. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.