
Jahelník s ovocem a oříšky
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
1440
kalorií
1.0g
cukrů
58.0g
tuků
52.0g
bílkovin
Příprava
Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talíři pocukrujeme nebo polijeme ovocnou sťávou.
Jakub Vojtěch28. 11. 2009
Podobné recepty
Komentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
tepito 10. 12. 2009, 05:35
Angel 666 13. 01. 2010, 12:37
tepito 13. 01. 2010, 12:51