Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jahelník s ovocem a oříšky

Jahelník s ovocem a oříšky

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1h 50min
Nutriční hodnoty
1440 kalorií 1.0g cukrů 58.0g tuků 52.0g bílkovin

Příprava

Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Urovnáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na talíři pocukrujeme nebo polijeme ovocnou sťávou.


Jakub Vojtěch

28. 11. 2009, Recept navštíven: 2146x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre suroviny , super recept

06. 10. 2016, 09:54

Přidat komentář
tepito
Jahelník znám jen se sušenými švestkami,oříšky jsou zajímavá změna.

tepito 10. 12. 2009, 05:35

Angel 666
Já do jahelníku dávám směs jablek se švestkami a rozinkami, v sezóně dávám i čerstvé jahody.

Angel 666 13. 01. 2010, 12:37

tepito
Jahody?Vidíš,tak to by mě nenapadlo.

tepito 13. 01. 2010, 12:51

Facebook komentáře