Jednoduchá koprovka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
20min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
126
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Z mléka odebereme cca 1 dl na záklechtku a zbytek dáme vařit do hrnce s nepřilnavým povrchem společně s kostkou masoxu. Když se mléko začne vařit, přidáme najemno nakrájený kopr a záklechtku - rozšlehané mléko s moukou. Přivedeme opět k varu a vaříme za stálého míchání 10 minut do zhoustnutí (pokud by se nám omáčka zdála málo hustá, můžeme přidat záklechtku). Poté odstavíme a podle chuti dosolíme, přidáme cukr a ocet. Nakonec vmícháme kousek másla.
Nejčastěji podáváme s vařenými brambory a vejcem.
04. 06. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.