Jednoduchá koprovka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
20min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

126 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
3.0g bílkovin


Příprava

Z mléka odebereme cca 1 dl na záklechtku a zbytek dáme vařit do hrnce s nepřilnavým povrchem společně s kostkou masoxu. Když se mléko začne vařit, přidáme najemno nakrájený kopr a záklechtku - rozšlehané mléko s moukou. Přivedeme opět k varu a vaříme za stálého míchání 10 minut do zhoustnutí (pokud by se nám omáčka zdála málo hustá, můžeme přidat záklechtku). Poté odstavíme a podle chuti dosolíme, přidáme cukr a ocet. Nakonec vmícháme kousek másla.
Nejčastěji podáváme s vařenými brambory a vejcem.

přidejte na:
Schizandra

04. 06. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
planeta
dělám podobně, ale dělám pouze z vývaru
Přidané ingredience: vývar

12. 11. 2015, 17:53

katka16031
dobrá klasická koprovka

12. 01. 2017, 10:50

Přidat komentář
Sonia005
Patří tam cukr moučka????Vždyť ten obsahuje vanilin a není vhodný do takových jídel. Nebo se pletu?

Sonia005 20. 06. 2011, 12:15

Dávám ho jen podle chuti, někdy není třeba, mléko je dost sladké. Každý máme trochu jiné chutě, takže cukr i sůl a ocet se dát může nebo nemusí.

Schizandra 20. 06. 2011, 14:17

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.