Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jednoduchá koprovka

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 40min
Nutriční hodnoty
126 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Z mléka odebereme cca 1 dl na záklechtku a zbytek dáme vařit do hrnce s nepřilnavým povrchem společně s kostkou masoxu. Když se mléko začne vařit, přidáme najemno nakrájený kopr a záklechtku - rozšlehané mléko s moukou. Přivedeme opět k varu a vaříme za stálého míchání 10 minut do zhoustnutí (pokud by se nám omáčka zdála málo hustá, můžeme přidat záklechtku). Poté odstavíme a podle chuti dosolíme, přidáme cukr a ocet. Nakonec vmícháme kousek másla.
Nejčastěji podáváme s vařenými brambory a vejcem.


Přidat na Pinterest
Schizandra

04. 06. 2010, Recept navštíven: 5360x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
dělám podobně, ale dělám pouze z vývaru
Přidané ingredience: vývar

12. 11. 2015, 17:53

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrá klasická koprovka

12. 01. 2017, 10:50

Přidat komentář
Sonia005
Patří tam cukr moučka????Vždyť ten obsahuje vanilin a není vhodný do takových jídel. Nebo se pletu?

Sonia005 20. 06. 2011, 12:15

Thumb
Dávám ho jen podle chuti, někdy není třeba, mléko je dost sladké. Každý máme trochu jiné chutě, takže cukr i sůl a ocet se dát může nebo nemusí.

Schizandra 20. 06. 2011, 14:17

Facebook komentáře